Ekonomi Türkiye'nin merakla beklediği 4. sondaj gemisi Mersin'deki limana demirledi

Türkiye'nin merakla beklediği 4. sondaj gemisi Mersin'deki limana demirledi

19.05.2022 - 08:34 | Son Güncellenme:

Mavi vatandaki enerji hedeflerine güç katacak yeni sondaj gemisi Türkiye'ye ulaştı. Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından filoya dahil edilen yeni gemi Mersin Taşucu Limanı'na demirledi.

Türkiye,, mavi vatandaki sondaj gemisi filosuna yeni bir üye daha kattı. Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan 7 Mart'ta yola çıkan gemi, sabah saatlerinde Silifke ilçesindeki limanın açığına geldi.

Haberin Devamı

Boyama işlemi ve kontrollerin ardından mesaisine Doğu Akdeniz'de başlayacak.

7. NESİL ÜSTÜN TEKNOLOJİ

7. nesil üstün teknolojilerle donatılmış yeni sondaj gemisi 238 metre uzunluğunda olacak. 42 metre genişliğindeki yeni sondaj gemisi, 68 bin groston ağırlığında.

Türkiyenin merakla beklediği 4. sondaj gemisi Mersindeki limana demirledi

Maksimum 12 bin 200 metre derinliğe kadar inebilecek yeni nesil sondaj gemisi, 3 bin 600 metre derinliğe kadar işlem yapabilecek.

Kule yüksekliği ise 104 metre. 200 kişilik mürettebak kapasitesiyle sondaj çalışmalarını yürütecek personelleri taşıyacak gemi dünyada diğerlerinden farklı olarak yedinci nesil olarak adlandırılan en modern, en son teknolojiyle donatıldı.

İSMİ MERAK KONUSU

Fatih, Yavuz ve Kanuni'den sonra filonun 4'üncü gemisinin isminin ne olacağı merak konusu. Yeni geminin adının göreve başladıktan sonra duyurulması bekleniyor