Eylem Türk
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) dün Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları
Devlet Bahçeli ve Hüsamettin Özkan ile ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a uyarı niteliğinde bir mektup gönderdi.
Mektupla birlikte hükümet yetkililerinden "Marmara deprem kontrol merkezi" kurulmasını isteyen patronlar, bir daha böyle bir deprem felaketi ile karşılaşılmaması için uyarıların dikkate alınıp, bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.
Hasar tespiti
Bu arada TÜSİAD'ın 10 Eylül'de yapılacak Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısının ana gündemini "deprem" oluşturacak. Daha önce Marmaris'te yapılması düşünülen toplantının, deprem nedeniyle İstanbul'da Sabancı Center'da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
TÜSİAD yetkilileri, toplantıda "Körfez depreminden sonra Türkiye ekonomisi" konusunun tartışılacağını belirtirken, meydana gelen hasarın
son tespitinin bu toplantıda sunulacağını kaydetti. Bu konuyla ilgili bir raporun da hazırlanacağını kaydeden yetkililer, hükümete ekonomik önlemler konusunda uyarıda bulunulacağını belirttiler.
Ek vergi
Yetkililer ayrıca, YİK toplantısında ek verginin de gündeme gelebileceğini kaydederek, ekim ayında görüşülmesi düşünülen yasa tasarısı konusunda hükümetin dikkatli hareket etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunulacağını belirttiler.
Toplantının bir başka gündem maddesi ise TÜSİAD tüzüğünün değişmesi yönünde verilecek tekliflerin tartışılması olacak.
YİK'in üçüncü ve son maddesi ise TÜSİAD'ın siyasi reform önerileri. Bu maddede partiler ve
seçim kanununda yapılması isteniler değişikler yeniden gündeme getirilecek.