Ekonomi Twitter’da kuş uçtu yeni logo X oldu

Twitter’da kuş uçtu yeni logo X oldu

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sosyal medya platformu Twitter’ın mavi kuş şeklindeki logosu siyah zemin üzerine beyaz X ile değiştirildi. ABD’li milyarder Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter’ın logosunu değiştireceğini açıklamıştı. Musk’ın açıklamasından saatler sonra Twitter’ın mavi kuş logosu “X” ile değiştirildi. Twitter’ın CEO’su Linda Yaccarino, sosyal medya paylaşımında “X burada” diyerek yeni logoyu paylaştı.

Twitter’da kuş uçtu yeni logo X oldu

Twitter hesabındaki profil fotoğrafını da X ile değiştiren Musk, Tweet adlı paylaşımların da artık X olarak anılacağını dile getirdi. Musk’ın paylaşımının ardından sosyal medya platformunun San Francisco’da bulunan genel merkezine “X” logosu yansıtıldı. AFP, şirketin yeni marka stratejisinin ardından ödeme, bankacılık ve ticaret alanında hamleler yapmasının beklendiğini yazdı.

Haberin Devamı

Twitter’da kuş uçtu yeni logo X oldu

2006 yılında kurulan Twitter, adını kuş cıvıltısından alıyor. Twitter’ı geçen yıl ekim ayında 44 milyar dolara satın alan Elon Musk Twitter’ın ana şirketine X Corporation adını vermişti ve sosyal medya devini devralmasının “her şey uygulaması” olan X’i yaratmasını hızlandıracağını dile getirmişti.

Twitter’da kuş uçtu yeni logo X oldu

Musk daha önce mesajlaşma ve mobil ödemeler de sunan bir sosyal medya platformu olan Çin’in WeChat modelinde bir süper uygulama oluşturmak istediğini belirterek, “Çin’de WeChat’te yaşıyorsunuz çünkü günlük yaşam için çok kullanışlı ve yararlı. Bence bunu başarabilirsek, hatta Twitter’da buna yaklaşabilirsek, bu çok büyük bir başarı olur” demişti. Twitter’ın günlük yaklaşık 200 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğu düşünülüyor.