Ekonomi Üç ayda 57.3 milyar liralık konsolide gelir

Üç ayda 57.3 milyar liralık konsolide gelir

08.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koç Holding, 2021 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 57.3 milyar lira gelir elde ederken, 2.6 milyar lira kombine yatırım gerçekleştirdi.

Üç ayda 57.3 milyar liralık konsolide gelir

İlk çeyrek finansal sonuçları değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Pandemi ile mücadelede bir yılı geride bırakırken, salgının küresel çaptaki etkilerini birçok alanda hissetmeye devam ediyoruz. Bu zorlu sürece rağmen 2021’in ilk çeyreğinde başarılı sonuçlar elde ettik. Koç Topluluğu olarak çalışma arkadaşlarımızın üstün gayretleri, çevik yönetim anlayışımız, sağlam bilançomuz, dengeli portföy yapımız, kuvvetli bayi teşkilatımız, esnek tedarik zincirimiz, dijital yetkinliklerimizle üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Güçlü başlangıç’

Faaliyet gösterdikleri tüm sektörlerde 2021’ye güçlü bir giriş yaptıklarının altını çizen Çakıroğlu, “Belirsizliklerin hâkim olduğu 2020 yılında pekiştirdiğimiz güçlü konumumuzu 2021’nin ilk çeyreğinde de sürdürdük. Bu dönemde özellikle dayanıklı tüketim ve otomotiv sektörlerinde geçtiğimiz yıldan gelen güçlü iç talebin devam ettiğini gözlemledik” dedi.