Ekonomi Ülker dondurma kasası işine girdi

Ülker dondurma kasası işine girdi

13.02.2010 - 00:41 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük çikolata ve şekerleme şirketlerinden Ülker, ilginç bir yatırıma girişiyor

Ülker dondurma kasası işine girdi

Ülker, Golf marka dondurmalarını taşıyacağı kamyonet kasalarını kendisi üretmeye karar verdi. Golf’ü imal eden Ülker şirketlerinden Natura Gıda, özel araç kasası sektörünün en köklü şirketlerinden Gencer Kasa’nın sahipleriyle ortaklığa giderek bir ‘kasa’ şirketi kurdu.
Bu hafta
tescil edilen ‘Gencerler Ötektik Kasa’ şirketinin ortakları Natura Gıda, Erdoğan Gencer ve Ayhan Gencer. ‘Ötektik’ soğutmalı araçlar sektörde son teknolojiyi temsil ediyor. Elektrikle 4 - 6 saat soğutulan ötektik kasalı araçlar, adeta içine buz atılmış su gibi araç motoruna ihtiyaç duymadan 24 saat istenilen soğuklukta kalabiliyor. Bu da enerjide büyük tasarruf sağlıyor.

Tesis Tuzla’da kurulu
1987 yılında İstanbul Maltepe’de küçük bir atölyede kamyon ve kamyonet kasası üretmeye başlayan Gencerler bugün Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisiyle sektörün en önemli kuruluşlarından. Gencerler, et kasasından tıbbi atık kasasına kadar çok çeşitli ihtiyaçlara göre imalat yapıyor. Ülker grubuyla ortak kurulan yeni şirketin ise dondurma ve dondurulmuş gıda kasası imalatıyla uğraşacağı belirtiliyor.
2003’de Schöller firmasının Bursa tesislerini alarak dondurma pazarına giren Ülker, sektörün en büyük oyuncularından biri oldu. Hızla büyüyen Türk dondurma piyasası 2008’de 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Piyasanın ana oyuncuları Unilever’in Algida, Ülker’in Golf, Has Gıda’nın Panda, Dinamik Gıda’nın Alaska ve İzmir Sütlü Mamülleri’nin Memo markaları. Ülker yeni girişimiyle dondurmaya verdiği önemi de göstermiş oldu.

Haberin Devamı

Eti’nin eski CEO’su danışmanlık yapacak
Eti’nin eski CEO’su Hazım Ellialtı, fikir satmaya başlıyor. Bir süredir Şölen çikolatalarına danışmanlık yaptığı bilinen Ellialtı, sektördeki tecrübesini artık ‘Ellialtı Danışmanlık Hizmetleri’ firması yoluyla paylaşacak. 19 yıl çalıştığı Unilever’den 2006 yılında Eti için ayrılan Ellialtı, 2008 yılında da Eti’den ayrılarak iş dünyasında büyük sürpriz yaratmıştı. Uzun zamandır sessizliğini koruyan Ellialtı, bu hafta kurulan danışmanlık şirketinin ofisini ise Etiler Nispetiye
Caddesi’nde açtı.