Ekonomi Uluslararası 5G projesi başarıyla tamamlandı

Uluslararası 5G projesi başarıyla tamamlandı

08.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell’in, uluslararası alanda yürütülen yeni nesil 5G teknolojilerinin geliştirilmesi çalışmalarına öncülük ettiği bildirildi.

Uluslararası 5G projesi başarıyla tamamlandı

Turkcell’in uluslararası operatörler kuruluşu ‘Yeni Nesil Mobil Şebekeler Birliği’ (Next Generation Mobile Networks Alliance / NGMN) bünyesinde proje liderliğini üstlendiği ve aralarında Orange, T - Mobile, China Mobile gibi dünyanın önde gelen telekom operatörlerinin yer aldığı 5G testleri projesi tamamlandı. Dört yıl süren uluslararası çalışma sayesinde 5G hizmeti verecek şirketlere yol göstermek amacıyla standartların oluşturulmasına yönelik saha denemeleri gerçekleştirildi. Proje kapsamında artırılmış 5G kullanıcı deneyimi yaşatacak 5G Temel Şebeke mimarisinde daha düşük gecikme, yüksek hız, kapsama artırma özellikleri, çoklu anten teknolojileri ile 4G/5G ortak spektrum kullanımı gibi en yeni teknolojiler test edildi.

Yeni nesil 5G

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, şunları söyledi:
“Projeyle ortaya koyduğumuz sonuçlar, yeni nesil 5G teknolojisinin kullanıcılara sunacağı hizmetlerin pratikte de gerçekleştiğini göstermek açısından büyük önem taşıyor.”