Avrupa'dan telefonla aldığı kepap ve künefe siparişlerini havayoluyla yerine ulaştıran Urfalı Çiçekler kardeşler, 4 bin porsiyonluk ihracat gerçekleştirdi
Türk girişimcisi sınır tanımıyor. Dondurma, lokum ve baklava gibi Türk damak zevkini ihracatla dünyaya tanıtan Türk girişimcileri, şimdi de kebap ve künefeyi sipariş yoluyla Avrupa'ya pazarlıyor.
İstanbul Aksaray'da kurulu Hacı Usta Ocakbaşı Kebapçısı, iki yıldır Avrupa'daki müşterilerini doyuruyor.
Telefonla aldığı kebap ve künefe siparişlerini havayoluyla müşterilerine ulaştıran Hacı Usta, bu yöntemle Almanya, italya ve Hollanda'ya ihracat yaptı. Özellikle patlıcanlı kebabın tercih edildiğini söyleyen Hacı Usta Ocakbaşı'nın sahibi Hacı Mustafa Çiçekler, siparişlerin bazen tek, bazen de 50 kişilik geldiğini belirtti.
Kebap ve künefenin pişirilmesinin ardından özel ambalajlama sistemi ile kargoya verildiğini kaydeden Çiçekler, "Bu sayede, yiyeceklerde herhangi bir bozulma meydana gelmiyor. Taze olarak müşteriye ulaştırılıyor" dedi.
Avrupa'ya 4 bin porsiyon
Son iki yılda 4 bin porsiyon kebap ve künefenin uçakla Avrupa'ya yollandığını söyleyen Çiçekler, günlük ortalama 500 milyon lira ciro yaptıklarını kaydetti. Avrupa ülkelerinden ortaklık teklifleri de aldıklarını anlatan Çiçekler, "Almanya'dan, Arabistan'dan hatta Birleşik Arap Emirlikleri'nden bile bize kebapçı açmamız konusunda çağrılar oldu. Bundan sonraki amacımız yurtdışında mağazalar zinciri kurmak" dedi.
Çiçekler, yapılan kebaplarda elde çekilmiş
et ve Urfa biberi kullanıldığını söyleyerek, tüm malzemenin özel olarak Urfa'dan getirtildiğini ifade etti.
'AB satışlarımızı artıracak'
Hacı Usta Kebapçısı'nın Türk müşterileri kadar yabancı müşterileri de bulunuyor. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) aday ilan edilmesiyle birlikte, Avrupa'dan gelen siparişlerin arttığını söyleyen Hacı Çiçekler, "AB üye adaylığı satışlarımızı artırdı. Bun Idan sonra ilk adım olarak Almanya'da kebap salonu açmayı düşünüyoruz" dedi.
Türkiye'ye gelen Japon turistlerden yoğun ilgi gördüklerini anlatan Çiçekler, "Japonya'da çıkan bir dergi geçtiğimiz yıl Türk mutfağı konusunda salonumuzu ve kabeplarımızı kapak yaptı" dedi.
Ünlülerin gözdesi
Hacı Usta Kebapçısı, 1938 yılında Urfa'da Hacı Bağmancı tarafından kuruldu. Uzun yıllar kebapçılıkla uğraşan aile yaklaşık 10 yıl önce İstanbul'a gelerek Aksaray'da ikinci salonunu açtı. Aksaray'daki salon şu anda Hacı Bağmancı'nın torunları Hacı ve Hasan Çiçekler kardeşler, Urfa'daki salon ise oğlu Mustafa Bağmancı tarafından işletiliyor. Hacı Usta'nın İstanbul'da yaklaşık 10 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen özellikle müzik dünyasından ünlülerin uğrak mekanı durumunda. Gelen ünlü müerilerin fotoğraflarını çekerek salonun duvarlarında sergileyen Çiçekler kardeşlerin ziyaretçileri arasında, İbrahim Tatlıses, Mustafa Topaloğlu, Gökhan Güney, Emrah, Hazal, Selami Şahin gibi isimler bulunuyor. Çiçekler kardeşler ayrıca Galatasaray
Spor Kulubü tesislerine de kebap servisi verdiklerini belirtiyor.