Ekonomi Vista, yaş gününü 2400 öğrenciye bursla kutladı

Vista, yaş gününü 2400 öğrenciye bursla kutladı

23.07.2009 - 00:02 | Son Güncellenme:

Vista Turizm, kuruluşunun 20. yılı kutlamaları çerçevesinde 2400 turizm meslek yüksekokulu öğrencisine 10 yıl boyunca ayda 150 lira burs verecek

Vista, yaş gününü 2400 öğrenciye bursla kutladı

Kuruluşunun 20’nci yılını kutlayan Vista’nın doğum günü armağanı olarak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, “bu topraklardan aldıklarını bu topraklara geri ver” yaklaşımını seçtiğini söyleyen Vista’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Sabancı, 10 yıl boyunca 2400 turizm meslek yüksekokulu öğrencisine ayda 150 lira burs vereceklerini söyledi.
Sabancı Vakfı işbirliğinde 9 üniversitede hayata geçecek projede amaçlananın insan kaynaklarına yapılan bir yatırım olduğuna değinen Sabancı şöyle konuştu:

‘Vakıf için bir ilk’
“Çocukluğumun geçtiği bu bahçede Vista’nın 20. yılını kutlayacağımı söyleseler inanmazdım. Rahmetli dedemin söylediği gibi bu topraklardan kazandıklarını, bu toprakların insanlarıyla paylaşmayı sürdüreceğiz. Turizmden kazandıklarımı bu sektöre harcayacağıma söz veriyorum.”
Vista ve Sabancı Vakfı arasında gerçekleşen protokolü imzalayan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ise, “Bu protokol vakıf için bir ilktir. İlk defa Vista gibi bir kuruluşla sosyal sorumluluk projesi için imza atıyoruz. Diğer kuruluşları da bekleriz” diye konuştu.
Kızıyla gurur duyduğunu ve yaşasaydı Sakıp Sabancı’nın da çok mutlu ve gururlu olacağını ifade eden Türkan Sabancı, “İnşallah daha nice 20 yıllar görürüz. Kızımla gurur duyuyorum. Allah her anneye böyle güzel duygular nasip etsin” diye konuştu.

Masalar kartondan!
Bu arada, Emirgân’da yer alan Sabancı Müzesi’nde düzenlenen gecede, kokteyl masaları ve sehpalar sıkıştırılmış kartondan, sahne ve kürsü ise geri dönüşümlü maddeler kurularak yapıldı. Milyon dolarlık sanatçıları getirip günlerce konuşulmak yerine farklı tema düzenlediklerini anlatan Dilek Sabancı, “Olmuksa’nın geri dönüşümlü ürünleriyle bu geceyi hazırladık. Hem çevreci hem de maliyetleri düşürmesi yönünden farklı bir tema oldu” dedi.