Ekonomi Yağmura inat alışverişe devam

Yağmura inat alışverişe devam

20.03.2011 - 01:03 | Son Güncellenme:

Yağışlı hava İstanbul Shopping Fest’in ateşini söndüremedi. Alışveriş bütün hızıyla devam ederken, konserler ve dans gösterileri festivali renklendirdi

Yağmura inat alışverişe devam

Önceki gün başlayan İstanbul Shopping Fest’teki alışveriş ve eğlence coşkusuna dünkü yağışlı hava da gölge düşüremedi. İstinye Park ve Torium Alışveriş Merkezleri ilginç şov ve gösterilerle ziyaretçilerini ağırlarken İstanbul’un ünlü alışveriş caddelerinde de parti ve konserler gelenleri gece 02.00’ye kadar keyifli bir atmosferde buluşturdu.
İlk durağımız modanın kalbini attığı Nişantaşı-Abdi İpekçi Caddesi oldu. Burada Dagi, Desa, Batik, Linens dev poşetlerle sokakta renkli görüntüler yaşatırken Batik, Twigy ve Hotiç’in “Vitrin Tasarım Yarışması” için hazırladığı vitrinler ev kazanmak isteyenlerin ilk adresi oldu.

Şemsiye altında müzik keyfi
Saat 20.30 itibariyle trafiğe kapatılan caddede yer alan iki küçük çadırda müzik dinletileri sokağı hareketlendirirken kurulan dev platformda Burhan Öcal& Trakya All Stars, Bora Uzer, Pamela ve Ozan Doğulu gecenin geç saatlerine kadar konser verdi. Müzikseverler yağmur nedeniyle şemsiye altında konserlerin keyfini sürürken, eğlenceye evlerinin balkonlarından katılanlar da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi’den notlar
- Elle Dergisi tarafından düzenlenen parti İtalyan mutfağıyla ünlü Grissini restoranda gerçekleşti.
- Eğlenceye alışveriş molası vermek isteyenlerin adresi ise yüzde 30’a varan indirimlerin olduğu mağazalar oldu.
- Kyo My Friend markası ziyaretçilerini “fortune cookies” olarak bilinen kurabiyelerle karşıladı. Kurabiyelerin içinden çıkan esprili notların yanı sıra Shopping Fest’ten sonra kullanılabilecek çeşitli oranlarda indirim fırsatları çıktı.
- Twigy’nin sevimli terlik adamları yüzde 30 indirimi müzik aletleri çalarak müjdelerken çocukların da sevgilisi oldu.
- Bcbgmaxazria önünde smokimli saksafoncu caz müziğiyle ziyaretçileri selamladı.
- Dans edenlere katlımcı firmalarca sürpriz hediyeler sundu.
- Polisin yanı sıra 40 özel güvenlik görevlisi caddede görev yaptı.
- Şovlarıyla olduğu kadar ışıklı kıyafetleriyle sokağı aydınlatan Fransız grup caddenin ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

Taksim’i Anadolu Ateşi ısıttı
İstanbul Taksim Meydanı’na ise Anadolu Ateşi damgasını vurdu. Kaynağını binlerce yıllık tarihten alan dans ve kareografileriyle gelenleri adeta büyüleyen Anadolu Ateşi’nin alevi Taksim’i sardı.
Ceza’nın yanı sıra DJ performansları ve dans gruplarının gösterileri gençlerin ilgisini çekerken Mercan Dede ve Semazenler ise turistlerin dikkatinden kaçmadı.
İzleyenler, katılımcı firmalar ve sponsorların katkılarıyla hazırlanan çekilişlerde ufak hediyelerde kazandı.
Bağdat Caddesi’nde yapılması planlanan etkinliklerse yoğun yağış nedeniyle gelecek haftaya ertelendi.

Damat ‘renk’ katacak
Nişantaşı ve Bağdat Caddesi Damat Tween ADV mağazalarında DJ eşliğinde müzik şöleni özel ikramların yanı sıra yüzde 30 indirim fırsatı var. Orka Group’un İstanbul Shopping Fest kapsamındaki en önemli projelerinden biri de İngiltere’nin önde gelen renk psikoloğu Nathalie Baur ile yaptığı işbirliği.
26 Martta Damat Tween ADV Akmerkez mağazasında Nathalie Baur, renkleri kullanarak müşterilerinin potansiyellerini ortaya çıkaracak.

İkinci ürüne dikkat
YKM, tüm İstanbul mağazalarında YKM Kart ile yapılacak alışverişlerde, işaretli tüm giyim, aksesuar, ev dekorasyon ve tekstil ürünlerinde 2.ürüne yüzde 30 indirim fırsatı sunuyor.
Yine işaretli, selektif parfümlerde ve elektrikli ev aletlerinde yüzde 20 indirim kampanyası da ziyaretçileri bekliyor.

Haberin Devamı

Saat ve takıda indirim
Bünyesinde 30’a yakın saat ve takı markasını bulunduran Saat&Saat, festival kapsamında her saat ve takı markasına yüzde 15 indirim yapıyor. Ayrıca 6 hafta boyunca iki özel markası için de ekstra yüzde 5 indirim fırsatı sunacak.

Yazarlar