Ekonomi Yangın fırsatçılarına karşı bakanlık devrede

Yangın fırsatçılarına karşı bakanlık devrede

05.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye yedi gündür yangın felaketiyle mücadele ederken fırsatçılar yine sahnede...

Yangın fırsatçılarına karşı bakanlık devrede

EREN KOCA - Yangından önce 80-100 TL’ye satılan yangın söndürme tüplerinin fiyatı 200-230 TL’ye çıktı. Kırsal kesimlere araçların ulaşamaması nedeniyle yangın söndürme tüpleri mücadelede hayati önem taşıyor. Yüzde 100’ün üzerinde yapılan zam Türkiye’nin yaşadığı bu zor günlerde tepkiye neden oldu.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yangın söndürme ekipmanlarında fahiş fiyat artışına ilişkin iddiaları incelemeye  aldıklarını bildirdi. Muş, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yangın söndürme topu, yangın tüpü, yangın söndürme kıyafeti gibi ekipmanlarda fahiş fiyat artışı yapıldığına ilişkin iddialar bakanlığımızca incelemeye alınmıştır. Ülkemizin yangınlarla mücadele ettiği bu dönemde, çalışmaları sekteye uğratacak olan her türlü suistimal cezasız kalmayacaktır ve fırsatçılar cezalandırılacaktır. Ticaret İl Müdürlükleri tarafından gerekli denetimlere başlanmıştır.”

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal da, “Tüketiciler fahiş fiyatı mutlaka bildirsin” dedi.