Ekonomi Yarım milyar TL’lik Kalekim halka arzı

Yarım milyar TL’lik Kalekim halka arzı

05.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kale Grubu bünyesinde yer alan Kalekim, Ak Yatırım liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla halka açılıyor. Halka arz için 6 - 7 Mayıs’ta talep toplanacak.

Yarım milyar TL’lik Kalekim halka arzı

Kalekim halka arzında fiyat aralığı 13.75 - 14.75 TL olarak belirlenerek tüm yatırımcılar bu fiyat aralığı içinde kesinleşecek olan nihai halka arz fiyatından pay almaya hak kazanacak.

Fiyat aralığına göre halka arz boyutu ek satış hariç 413 milyon TL ile 443 milyon TL ve ek satış dâhil 474 milyon TL ile 509 milyon TL’ye denk geliyor. Halka arz edilecek toplam hisse oranı yüzde 26.09 olup, ek satış hakkının kullanılması durumunda halka arz boyutunun yüzde 30’a yükselebileceği öngörülüyor.

Yurt dışında büyüme

Kale Holding CFO’su Haluk Alperat, “Elde edeceğimiz gelirin yüzde 60-70’lik kısmı ile de yurt içinde ve yüzde 30-40’lık kısmı ile de yurt dışında Kalekim’in büyümesine katkı sağlayacak yeni şirket satın alma veya yeni fabrika yatırımları için kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2.5 milyon yerli yatırımcı oldu

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş şöyle konuştu:
“BIST endeksleri de son dönemdeki yabancı çıkışına rağmen 2020’deki güçlü kazançların ardından 2021’in ilk çeyreğinde yeni zirveler test etti. Yerli yatırımcı sayısı son bir yılda 1 milyona yakın artış göstererek 2.5 milyonu geçti. Kalekim’in halka arzıyla birlikte şirketlerin yılbaşından bu yana hisse senedi yatırımcısından topladığı kaynağın büyüklüğü 7 milyar TL’yi geçmiş olacak. Kalekim halka arzında yurtiçi bireysel yatırımcı tahsisatı yüzde 68, yurtiçi kurumsal yatırımcı tahsisatı yüzde 20, yurtdışı kurumsal yatırımcı tahsisatı yüzde 10 olarak belirlenmiştir. Ayrıca, Kale Grubu çalışanlarına da yüzde 2 oranında bir tahsisat ayrıldı.”