Ekonomi Yeni katılımlarla 1.3 milyar $’lık güven

Yeni katılımlarla 1.3 milyar $’lık güven

14.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ziraat Bankası, geçen yıl sağladığı 1 yıl vadeli 1.1 milyar dolar büyüklüğündeki sendikasyon kredisini bu yıl yüzde 125 çevirme oranıyla bir kez daha başarılı şekilde yeniledi. Toplamda 1.33 milyar dolar büyüklüğünde sağlanan 367 gün vadeli kredinin koordinatörlüğünü, Abu Dhabi Commercial Bank PJSC, Emirates NBD Capital Limited Bank ve The Commercial Bank (P.S.Q.C.) gerçekleştirdi.

Yeni katılımlarla 1.3 milyar $’lık güven

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “Salgın koşulları nedeniyle olağanüstü finansal ve sosyal önlemlerin alındığı bu dönemde, 23 ülkeden, geçtiğimiz yıl işlemde yer almayan 12 yeni bankanın katılımı, toplamda ise 45 uluslararası bankanın iştirakiyle sağlanan kredi, Türk bankacılık sistemine ve Ziraat Bankası’na küresel piyasalarda duyulan güvenin bir göstergesidir” açıklamasında bulundu. Çakar, yeni kredi sayesinde Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyüme stratejik hedefiyle uyumlu olarak önemli bir kaynak sağlandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Söğüt’ün altını için iş birliği

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) iştiraki GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ ile Ziraat Bankası arasında, Söğüt Altın Madeni Projesi’ndeki altın kaynağının ülke ekonomisine kazandırılması için iş birliği ve kredi sözleşmesi yapıldı. Sözleşmesinin imzaları, Tarım Kredi Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Maden Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar’ın katıldığı törenle Tarım Kredi binasında atıldı. Törende Alpaslan Çakar, “Biz, projenin tamamında yer almak üzere planlamalarımızı yaptık” açıklamasını yaptı.

Poyraz da söz konusu altın madeninde 450 milyon dolarlık yatırım öngördükleri bilgisini vererek, “Yıllık 6-7 ton altın üretmeyi planlıyoruz. Türkiye’de üretilen yıllık toplam altın miktarının yaklaşık yüzde 15’i civarında bir üretim miktarından bahsediyoruz” dedi.