Ekonomi Yeni nesil kiralamada iş birliği yaptılar

Yeni nesil kiralamada iş birliği yaptılar

17.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul sektöründe yeni nesil kiralama denilen kısa ve orta vadeli kiralama modeline yatırım her geçen gün artıyor.

Yeni nesil kiralamada iş birliği yaptılar

Gayrimenkul firmaları tarafından geliştirilen projeler yatırımcılara satılıyor, yatırımcılar klasik kiralama modeli yerine evlerini işletmelere vererek yatırımın hızlı dönüşünü hedefliyor. Sektörün iki oyuncusu İstanbul Maslak’ta hayata geçen projede bu model için güçlerini birleştirdiklerini duyurdu. Yu Group tarafından Maslak’ta hayata geçen 170 dairelik konut projesinde kiralama ve işletme sürecini New Inn yürütecek.

Haberin Devamı

2 yıl önce satın aldıkları arazide 80 milyon dolar yatırımla ‘Maslak Dream by New Inn’ projesini hayata geçirdiklerini belirten Yu Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mekki Özkan, “Daha önce Sakarya’da hayata geçirdiğimiz otel projesinde New Inn markası ile işbirliği yapmıştık. Memnuniyetimiz bizi yeniden bir araya getirdi” dedi. Projede metrekare satış fiyatının 5 bin 500 dolardan başladığını belirten Özkan, “Projemizi 24 ay sürede tamamlayarak teslim etmeyi, yatırımcılara da kısa sürede en az iki kat prim sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Fiyat güncelleniyor

Yatırım amaçlı ev alanlar için kısa ve orta dönem kiralamanın daha avantajlı olduğunu belirten New Inn Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akbal ise, “Kira artışına gelen yüzde 25 zam sınırı ile bugün verimsiz bir kira geliri var. Bizim yaptığımız kiralamalarda ise her hafta rakamlar dövize endeksli güncelleniyor ve bu da yatırımcının evinden daha çok gelir elde etmesini sağlıyor. Kiracılı bir evi istediğinde satmak ya da kiracıyı farklı nedenlerle tahliye etmek de zor. Bizim modelimizde bu riskler yok. Üstelik ev sahibi yılda 15 gün süreyle dilediği New Inn lokasyonun konaklama yapabiliyor” dedi.