Ekonomi Yeni nesil ödeme ve tahsilat ekosistemi

Yeni nesil ödeme ve tahsilat ekosistemi

30.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

VakıfBank, hayata geçirdiği yeni ödeme ve tahsilat ekosistemi Vinov’u hizmete sunmaya hazırlandığını duyurdu. VakıfBank açıklamasına göre piyasada yer alan tüm para transferi, ödeme ve tahsilat sistemlerinin özelliklerini bünyesinde barındıran, vadeli ödemelerde VakıfBank garantisi sunan Vinov, her türlü para döngüsü için kullanılabilme özelliğine sahip. Borçlu ve alacaklılar arasında tüm ihtiyaçları karşılayan Vinov’u kullanmak için alacaklının VakıfBank müşterisi olma zorunluluğu bulunmuyor.

Yeni nesil ödeme ve tahsilat ekosistemi

EKONOMİ SERVİSİ - Bankacılık sisteminde adından söz ettirecek bir ekosisteme imza atmaktan büyük heyecan duyduklarını belirten VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “VakıfBank olarak bugüne kadar dijital bankacılıkta pek çok ilke ve öncü ürüne imza attık. Vinov ile 2022 yılına giriş yaparken bir sonraki bankacılığın kapısını aralıyor, dijital bankacılığın vaatlerini gerçeğe taşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

En kapsamlı adım

Vinov’un yeni nesil bir ödeme ve tahsilat ekosistemi olduğunun altını çizen Üstünsalih, “Bugüne kadarki en kapsamlı ve en köklü dönüşümü sağlayacak bu adımla, müşterilerimiz için yepyeni bir finansal ekosistem oluşturuyoruz. Bu sistemi, tasarımından kodlamasına tamamıyla kendi öz kaynaklarımızla geliştirmiş olmak ise bize ayrı bir gurur veriyor” diye konuştu.

Vinov’u, kredi kartı, tedarikçi finansmanı, çek, senet, DBS, açık hesap, teminat mektubu gibi bankacılık ürünlerinin tamamına bir alternatif sunan kolaylık, esneklik, likidite edilebilirlik özelliğiyle sektörde benzeri bulunmayan bir ekosistem şeklinde tanımlayan Üstünsalih, şöyle devam etti:

“Vinov, vade uyumsuzluğunu ortadan kaldırarak gayri nakdi ve nakdi kredi yönetimi sağlıyor. Hem alacaklı hem borçlu açısından likidite sorununu ortadan kaldırıyor. Bu sistem sayesinde gelecekteki VakıfBank garantili bir değer, o tarihten önce veya sonraya sınırsız sayıda bölünebiliyor, kısmen ya da tamamen iskonto edilebiliyor.”