Ekonomi Yeni yerli oto bugün görücüye çıktı! İşte en dikkat çeken özelliği

Yeni yerli oto bugün görücüye çıktı! İşte en dikkat çeken özelliği

16.11.2023 - 13:55 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yeni elektrikli araç Amperino bugün görücüye çıktı. Peki özellikleri neler? Fiyatı ne kadar olacak?  Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven milliyet.com.tr'ye cevapladı. İşte detaylar...

Milliyet.com.tr/ Türkiye'nin ikinci yerli otomobili Amperino bugün görücüye çıktı.  Peki özellikleri neler? Fiyatı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Haberin Devamı

AMPERİNO’NUN EN DİKKAT ÇEKİCİ ÖZELLİĞİ!

Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Fabrikamız Bursa’da. Şu anda Amperino görücüye çıktı. Lansmanımızı bugün yapıyoruz. Amperino’nun tamamıyla yerli Türkiye’deki ikinci elektrikli araç olması en dikkat çekici özelliği. Mikro mobilite sınıfındayız. 90 kilometre maksimum hıza ulaşıyor. Şarj menzili 180 km olmak üzere 3 kişilik, 370 litre bagaj hacmine sahip.

Arkadan çekişli, arka tarafında tekerleklerde teker içi iki motoru bulunan bir araç olduğundan bahsedebiliriz.

FİYATI NE KADAR OLACAK?

Fiyatlama olarak kesin bir skalamız bulunmuyor. Yoyo gibi ya da başka elektrikli araçların sektörde satışlarına baktığımızda rakamlar 600 bin TL civarında. Biz de onlara benzer bir sınıfta olduğumuzu düşünürsek o fiyatlandırmaya yakın bir çevrede olacağımızdan bahsedebiliriz. Bizim şu anki aşamada bir fiyat çalışmamız yok.

Haberin Devamı
1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

NE ZAMAN YOLLARDA GÖRECEĞİZ?

Biz 2024 yılında 10 araç piyasaya sürüp yollarda olmaya başlayacağız. 2025 yılı itibarıyla seri üretim planları var. Şu anki lansmanını yaptığımız aracın gerekli altyapısını hazırlayıp test arabası olarak teslim edeceğiz.

ŞARJ SÜRESİ NE KADAR?

Şarj süresi şarj istasyonlarında 80 dakika, evlerde 240 dakika içerisinde şarj etmek mümkün.

Yeni yerli oto bugün görücüye çıktı İşte en dikkat çeken özelliği

HANGİ RENKLERİ OLACAK? TOGG’DAKİ GİBİ RENK ADI VERDİNİZ Mİ?

İsimler verildi, şu an yüzde 100 netleşmediği için bir şey söyleyemiyoruz. Araçların renkleri belli.”