Ekonomi Yer altı doğal gaz depoları 4’te 3 dolu

Yer altı doğal gaz depoları 4’te 3 dolu

23.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünyadaki gaz tedarik sıkıntısından etkilenmemek için adımlarını attıklarını ve atmaya devam ettiklerini belirterek, yer altı doğal gaz depolarının 4’te 3’ünü doldurduklarını, gelecek haftalarda tamamını doldurmuş olacaklarını söyledi.

Yer altı doğal gaz depoları 4’te 3 dolu

EKONOMİ SERVİSİ - Dönmez, Denizli’deki Enerji Kentleri Birliği 2021 Yılı Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, kışın yaklaşmasıyla enerji üzerine spekülasyonların ortaya atılmaya başlandığını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Özellikle de milli kuruluşlarımız Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ın satılacağına dair bazı iddialar ortaya atıldı. Ne Türkiye Petrolleri ne de BOTAŞ’ın satılmasına yönelik gündemimizde herhangi bir şey söz konusu değil.

Azerbaycan ile gaz temini için el sıkıştık. Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanımız ile görüşmesinde ilave gaz arzında herhangi bir sıkıntı olmayacağını belirtti. Yine farklı kaynaklardan da gaz temini için görüşmelerimiz sürüyor.

Yer altı doğal gaz depolarımızın 4’te 3’ünü doldurduk. Önümüzdeki haftalarda da tamamını doldurmuş olacağız. Teknik altyapı noktasında güçlü bir durumdayız. Uluslararası boru hatları, yer altı doğal gaz, LNG ve FSRU tesisleri gibi sistemi ciddi oranda rahatlatan, besleyen kaynaklara sahibiz. Herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmadan bu dönemi de atlatacağız.”