Ekonomi ‘Yol haritamızı uygulamaya devam’

‘Yol haritamızı uygulamaya devam’

29.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Burak Yakın ve kuyumculuk sektörünün önde gelen isimleri, Merkez Bankası Başkanı Başkanı Erkan ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ile bir araya geldi.

‘Yol haritamızı uygulamaya devam’

Toplantıda, son dönemde altın ithalatına getirilen kota ile AB üyeleri ile serbet ticaret anlaşması yapılan ülkelerden altın ithalatından ek vergi alınmaması masaya yatırıldı. MİB Başkanı Yakın yaptığı sunumda, Türk kuyumcuların mücevher üretmek için altın alırken İtalyan rakipleri karşısında dezavantajına dikkat çekti. Yakın, “Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sektörümüzü rahatlatacak ve enflasyona zarar vermeyecek çözümleri toplantı katılımcılarıyla paylaştı” dedi. Başkan Erkan da, “2024 yılında dezenflasyonun sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini oluşturmak için enflasyon raporu toplantımızda kamuoyuyla paylaştığımız yol haritamızı kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bankalara KKM talimatı

Öte yandan Merkez Bankası, Kur Korumalı Mevduat ile ilgili olarak bankalara yeni uygulama talimatı gönderdi. Buna göre, Merkez Bankası, vadeli TL mevduata geçiş hedefini vadesi gelen gerçek kişi döviz dönüşüm hesapları için en az yüzde 10, TL kur korumalı mevduatlar için en az yüzde 50 olarak, geçilecek TL mevduatın vadesini ise en az 32 gün olarak belirledi.