Ekonomi Yünsa net kârını yüzde 164 artırdı

Yünsa net kârını yüzde 164 artırdı

06.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 2021 yılına ilişkin finansal sonuçlarını ve gelecek hedeflerini kamuoyuna açıkladı.

Yünsa net kârını yüzde 164 artırdı

EKONOMİ SERVSİ - Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Yıl boyunca operasyonel verimliliği ve kârlılığı artırmak için bir dizi stratejik aksiyon aldık. Şirketimizin brüt kârını geçen yıla göre yüzde 52 artışla 101.5 milyon TL’ye çıkarırken brüt kâr marjımızı da 7 puan daha iyileştirerek yüzde 30’a yükselttik. Net kârımızı yüzde 164 artırarak 26 milyon TL seviyesine çıkardık.”

Bu yıl şirketin büyüme ve kârlılık performansını artırarak sürdürmeyi hedeflediklerinin altını çizen Sürmegöz, şöyle devam etti:

İhracat pazarlarındaki belirsizlik ortamının da giderek azalmasıyla net satışlarımızda yaklaşık üç kat, net karımızda ise yaklaşık dört kat büyüme hedefliyoruz. Yıl sonunda 1 milyar TL ciro, 100 milyon TL’nin üzerinde net kâr rakamına ulaşma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılı yatırımlarımızı hızlandıracağımız bir yıl olacak. Rekabette Yünsa’ya avantaj sağlayacak, üretim süreçlerinde verimliliği, esnekliği ve kaliteyi artıracak boya kazanı yatırımları için anlaşmalarımızı tamamladık ve bu sene içinde devreye alıyoruz. 2020 yılında başladığımız dokuma tezgahlarımızı yenileme çalışmalarımıza da hızla devam ediyoruz. Ayrıca  bir GES yatırımını da hayata geçirmeyi planlıyoruz."