Ekonomi ‘Zorlu Performans’ sonbaharda gösterimde

‘Zorlu Performans’ sonbaharda gösterimde

08.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

2.5 milyar dolar yatırımla hayata geçirilen Zorlu Center’ın en önemli fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi, sonbaharda kapılarını açacak

‘Zorlu Performans’ sonbaharda gösterimde

Zincirlikuyu’da yükselen Zorlu Center projesi alışveriş merkezi, ofisler, rezidanslar, Raffles İstanbul Zorlu Otel’i bünyesinde barındırıyor. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nin operatörlüğünü ise Broadway’in 101 yıllık şirketi Nederlander Worldwide Entertainment’in üstlendi. 300 milyon dolara mal olan Performans Sanatları Merkezi ile birlikte İstanbul, müzikallerin New York Broadway ve Londra West End’den sonraki yeni adresi olacak.
Zorlu Center’ın en önemli fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi, bu sonbaharda kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanıyor. 50 bin metrekare kapalı alana sahip olan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde iki ana salon bulunuyor. Büyük salon 2 bin 262 kişilik, küçük salon ise 738 kişilik kapasiteye sahip.

Klasiklerle açılacak
Zorlu Center Performans Sanatları Genel Müdürü Ray Cullom, merkezin klasiklerle açılacağını söyledi. Açılışta, klasik ve deneysel müziğin yaşayan en büyük bestecilerinden dünyaca ünlü piyanist Ludovico Einaudi’nin Türkiye’deki ilk konseri olacak.
Ayrıca, dünyanın en çok sevilen müzikallerden Cats, Moskova Klasik Balesi’nden Fındıkkıran Balesi, Luis Bravo'nun dünyaca ünlü dans şovu Forever Tango, film müziklerinin duayen ismi Ennio Morricone’un veda turnesi kapsamındaki konseri burada yapılacak. Classical Spectacular, Cirque Éloize, Yunan müziğinin en önemli elçisi George Dalaras Kavafis Project ile Sezen Aksu sahne alan isimlerden olacak.

Haberin Devamı

İstanbul’a gelen turistin programında yer alacak

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, Zorlu Center bünyesindeki her 5 fonksiyonun birbiriyle bağlantılı olduğunu hatırlattı. “Bugün nasıl ki New York’u, Londra’yı veya Paris’i ziyaret eden bir turist, programına bir müzikali veya bir tiyatroyu dahil ediyorsa, İstanbul’a gelen konuklar da dünyanın en iyi gösterilerini Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde izleyecek”

‘Zorlu Grubu’yla iyi bir sinerji yakaladık’

David T. Nederlander tarafından 101 yıl önce kurulan ve 3 kuşaktır dünyanın en büyük canlı eğlence organizasyonlarını yönetmeyi sürdüren Nederlander’ın Üçüncü Kuşak Yöneticisi Robert Nederlander da, İstanbul’un dünya standartlarında bir şehir olduğunu belirterek, şunları aktardı:
“İstanbul gibi binlerce yıllık zengin bir kültürün merkezinde yer alan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin operatörlüğünü gerçekleştirecek olmaktan mutluyuz.
Zorlu Grubu ile güzel bir sinerji yakaladık. Nederlander olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Türkiye’ye bir armağan olarak görüyoruz’

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin tanıtımı için basınla bir araya gelen Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu da Zorlu Center’ın dünya çapında bir proje olduğunu açıkladı.
Emre Zorlu, Performans Sanatları Merkezi’nin operatörlüğü için dünyanın bu konuda en iyi ve köklü şirketlerden biri olan Nederlander’ı tercih etmelerinin de bunun açık bir göstergesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Henüz proje aşamasındayken yaptığımız çalışmalarda, İstanbul’da kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılacak mekanların yeterli olmadığını tespit ettik. Bu konuda en iyiyi sunma hedefimiz doğrultusunda da projemizde Performans Sanatları Merkezi’ne önemli bir yer ayırdık.
Bu yatırımı Türkiye’ye bir armağan olarak görüyoruz.”

Propa’dan 65 mİlyon dolarlık ofİs yatırımı

Propa Ofis Zincirlikuyu binasını tamamlayarak TTNet'e teslim eden Propa İnşaat, aynı bölgede 65 milyon dolarlık yatırımla Propa Plaza’nın temellerini attı. Merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı ile iş dünyasına yepyeni bir soluk katacak Propa Plaza 12 kattan oluşacak.
Propa Plaza’da, 12 bin 500 metrekare inşaat alanı, esnek, bölünebilir ve fonksiyonel ofis alanları bulunuyor. Projeye göre; bina 8 bin metrekarelik müstakil A sınıfı ofis olarak kullanılabileceği gibi 830’ar metrekarelik komple kat seçenekleri ile de değerlendirilebilecek. Ofis katlarında farklı ihtiyaçlara yönelik 225 metrekarelik alan seçenekleri de sunuluyor.

Akıllı bina olacak
Akıllı bina otomasyonu ve ileri teknoloji sistemlerinin kullanılacağı Propa Plaza, su ve enerji tüketimi konusunda tasarruf odaklı ve geri dönüşüme uyumlu sistemler ile minimum gider, maksimum verimliliğe odaklanıyor. Projedeki, uzaktan kontrol, izleme ve raporlama imkânları iPhone-iPad, android gibi en yeni teknolojik uygulamalarla da destekleniyor.
Propa Plaza’da ısıtma soğutma sistemi olarak, en küçük modülasyona kadar esneklik sağlayan ve mevsim geçişlerinde yoğun yüklere karşı yüksek performanslı ve enerji tüketiminde tasarruf sağlayan VRV-VRF sistemi uygulanıyor.
Propa Plaza’da ferah ve aydınlık çalışma alanları için 4 metre kat yüksekliği ve açılabilir camlar, jeneratör, rezerv ve yangın su depoları yer alacak. Ayrıca 7/24 özel güvenlik ve tek noktadan kontrollü giriş-çıkış, giriş algılama, kartlı geçiş, CCTV sistemi ile izleme ve kayıt yapılabilecek.

Haberin Devamı

Serinin ikinci projesi
Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, lokasyonuyla yüksek kira getirisine sahip olacak projenin yoğun talep göreceğine inandığını söyledi. Özçiçek, ofislerdeki yüzde 50 kredi sınırını kaldırmasının da sevindirici olduğunu anlatarak, “Projede kredi avantajının yanı sıra özel ödeme imkanı da sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sahte yapı malzemesi üretenlere ceza yağdı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat sektörünün büyük bir gelişme kat ettiği ve son on yılda 5 milyona yakın konutun inşa edildiği Türkiye’de, kentsel dönüşüm süreciyle hızla gelişen yapı malzeme ve yapı denetim sektörünü kaliteden taviz verilmemesi ve suistimallerin yaşanmaması için sıkı denetim altına aldı.
Başlatılan denetimlerde boyalar, armatür ve vanalar, kum, çakıl, ısı yalıtım camları, mermer, yapı kimyasalları ve hazır beton gibi yapı malzemeleri üreten 48 firmaya 275 bin TL ceza kesildi.

Merdiven altına geçit yok
Yapı malzemeleri üreten firma sayısının 20 bin civarında olduğu İstanbul’da, ithal ürünler de düşünüldüğünde pazara sunulan ürünler 200 bini aşıyor. Bu ürünlerin tamamında CE ve G Avrupa standardı uygunluğunun olması gerektiğini açıklayan Bakanlık, merdiven altı ürünlerin vatandaşlar tarafından ALO 181 hattına şikayet edilebileceğini bildirdi. Bakanlık, denetim firmaları üzerindeki kontrollerini de sıklaştırdı.

Haberin Devamı

4 günde Evim Kadıköy projesinin yüzde 30’unu sattı

Fikirtepe’nin ilk lansmanını yapan Anka Yapı’nın üç etaptan oluşan toplamda 2 bin 500 konutluk Evim Kadıköy projesinin ilk etabındaki 550 daire satışa sunulurken, lansman sonrası 4 günde birinci etabının yüzde 30’u satıldı.
Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel de, projenin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “İstanbul için Kadıköy hem Anadolu hem de Avrupa yakasının tam bir merkezi konumunda. Projemizin kalitesi dışında en önemli özelliklerinden birini oluşturan Kadıköy lokasyonu ve ulaşım imkânlarının merkezinde olması taleplerinde artmasına neden oluyor” dedi.
Fikirtepe’nin merkezinde bulunan projenin tek bloktan oluşan ilk etabı stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5.5+1 loftlar gibi farklı daire seçenekleri satışa çıkarıldı. Projede yer alan dairelerin çoğunda Adalar, Tarihi Yarımada, Haydarpaşa, Harem ve Marmara Denizi manzarası bulunuyor. Projede toplam 2.500 metrekare alandan oluşan 13 dükkan yer alırken, açık ve kapalı havuz, fitness center, spa, sauna, buhar odası açık alanda ise geniş yürüyüş ve koşu parkuru gibi sosyal imkânlar bulunuyor.

Büyük metrekareli 2+1
Projede 1+1 daireler özellikle hızlı ve yoğun şehir yaşantısının içinden kopmadan, modern hayatı yaşadıkları mekâna taşımak isteyen evli veya yalnız yaşayanlar için tasarlandı. Geniş metrekareli 2+1 daireler hem yatırımcıya hem de oturum amaçlı düşünenlere hitap ediyor. 3+1, 4+1 gibi büyük tipolojilerde geniş kullanım alanları, teras alanları dairelere konfor ve lüks katıyor.

TOKİ’ye ‘Moğolistan’da uydu kent yap’ talebi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarının ardından Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Ravjikh, TOKİ Başkanı Haluk Karabel’i, İdarenin Bilkent’teki merkezinde ziyaret ederek, TOKİ’nin konut üretim ve finansman modeli hakkında bilgi aldı.
Ravjikh, Moğolistan’a TOKİ benzeri kurum kurulması için ‘now how’ desteği sağlanması ve TOKİ’nin uydu kent kurması konusunda destek istedi. “Türkiye’nin Moğolistan’da bir-iki uydu kent kurmasını istiyoruz. Bizim tüm kaynağımız yer altında” diyen Ravjikh, konut yapımı ile ilgili Türkiye’nin kredi temininde destek olması talebinde de bulundu.

Hıdırellez’de ev isteyene 10 bin TL’lik indirim yaptı

Sinpaş GYO’nun Ankara’daki İncek Life projesinde Hıdırellez coşkusu yaşandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen “İncek Life Hıdırellez Kutlaması” panayır havasında geçerken, dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ve Trakya All Stars’la coşan davetliler, dilek ve hayallerini gül ağaçlarına asmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Hakan Bilgin’in keyifli sunumuyla ve eğlenceli aktivitelerle geçen günün sürprizi ise ev dileyenlere özel 10 bin TL indirim fırsatı oldu.
150 dönüm arazi üzerinde yüzde 70’i yeşil alan ve su olmak üzere projelendirilen İncek Life’ta ilk etap satışlarında büyük başarı sağlanırken, 2. etap satışları da devam ediyor.

%100 banka kredisiyle ofis satışlarına başladı

Gürallar Yapı’nın Kartal’da gerçekleştirdiği ticari ofis projesi Lapis Han, peşinatsız, tamamı banka kredisiyle ofis sahibi olma dönemini başlattı. Kartal’da E-5 aksı üstünde, Soğanlık metro istasyonunun çıktığı noktada yer alan Lapis Han’da 120 ay vadeli, tamamı banka kredisiyle ofis sahibi olmak mümkün. Mart 2014’te teslim edilecek ofislerle isteyen kullanıcı işyeri kirası ödemekten kurtulup, isteyen yatırımcı da kredi taksitinin büyük kısmını kiracısına ödetebiliyor.
Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, kampanyanın özellikle yatırımcılar tarafından ilgi ile karşılandığını belirterek, “Bugün ofis alanlar 11 ay sonra kiraya vererek taksitleri ödeme imkanına sahip olacaklar. Teslime kadar değer artışından faydalanacak ve 10 yıllık ortalamada %50’den fazla kira geliri elde edecekler” dedi.

Narlife’ın büyük daireleri kampanyayla satışa çıktı

Tepe İnşaat’ın Maltepe’de yer alan son projesi Narlife deniz manzaralı, az katlı ve 52 daireden oluşan C blokta yer alan 3+1 bahçe dublexi ve 4+1 daireleri içeren yeni bir kampanya başladı.
En az yüzde 5 peşinat, Nisan 2014’te yüzde 20 peşinat ve maksimum yüzde 75 banka kredisi ödeme planı ile satışa sunulan C bloktan ev sahibi olmak isteyenler Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Akbank ve Garanti Bankası’ndan 60 boyunca yüzde 0.72, 120 ay boyunca yüzde 0.73 aylık faiz oranlarından yararlanabiliyor. Dairelerin 30 Nisan 2014 tarihinde teslim edilmesi planlanıyor.