Ekonomi ‘Zorunlu Afet Sigortası’ için çalışma

‘Zorunlu Afet Sigortası’ için çalışma

07.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanlığının tek hissedar olarak  kuruluşunda yer aldığı, Yeni Ekonomi Programı kapsamında “ekonomik dengelenme” ve “sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme” hedeflerine sigortacılık sektörü odağında katkı sağlamak, Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini artırmak ve kaynak verimliliği sağlamak amacıyla kurulan Türk Reasürans AŞ, 2. yılını geride  bıraktı.

‘Zorunlu Afet Sigortası’ için çalışma

EKONOMİ SERVİSİ - DASK genişledi

Haberin Devamı

Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, küresel belirsizlikler döneminde, yerelden globale güvence ve değer sunduklarını aktararak, şunları kaydetti:

“Uluslararası dev projelerden, Türkiye’nin yarınını kıymetlendiren yapılara güvence kaynağı olduk. İlk 6 ayda 1 milyar liralık prim üretimiyle, 105 milyon lira kar elde ettik. Reasürans prim üretimi sektör payımız yüzde 41’e ulaştı. Planlı ve emin adımlarla büyüdük ve öz kaynaklarımızın toplam değeri 750 milyon lirayı aştı.”

Selva Eren, halka daha fazla güvence sağlamak adına, işleticisi oldukları Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun hasar ödeme kapasitesini 25 milyar liradan 40 milyar liraya yükselttiklerini bildirdi.

Eren, “Ülkemizde sıkça yaşanmaya başlayan afetleri göz önünde bulundurarak Zorunlu Deprem Sigortası ürününün kapsamını, sel başta olmak üzere genişletmeyi hedefledik. Sektör paydaşlarımızın da görüşlerini alarak Zorunlu Afet Sigortası çalışmalarına başladık” dedi.