Dekorasyon Bebek Odası Nasıl Nemlendirilir?

Bebek Odası Nasıl Nemlendirilir?

Son Güncellenme:

.

Bebek Odası Nasıl Nemlendirilir

Bebek odası ideal nemde tutulduğunda bebeklerin nefes alımı kolaylaşıyor ve ileriye dönük rahatsızlıkların önüne geçiliyor. Ebeveynlerin bebeğin henüz ilk günden itibaren odanın nemine dikkat etmesi öneriliyor. Hem sağlıklı bir günlük yaşam hem de rahat bir uyku için hayati önem taşıyan nemli hava, bebeğin cildinin ve solunum yollarının sağlığı için gerekli görülüyor. Odaların havaları kalorifer, klima veya elektrikli ısıtıcılar nedeniyle sürekli kuruyabiliyor. Karasal iklimin hakim olduğu yerlerde havanın doğal olarak kuru olması beklenirken, nem oranı yetişkinler için normal olan yerlerde dahi bebekler hassas ciltleri ile kuruluk sorunu yaşayabiliyor. Otomatik havalandırma bulunan odaların bile temiz hava ile doğal olarak havalandırılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Kuru havanın zararları

Bebek Odası Nasıl Nemlendirilir

Boğazda kuruluk, burun tıkanıklığı, öksürük ve gıcık yapabilen kuruluk bebeklerde beyin sorunlarına bile neden olabiliyor. Solunum rahatsızlıklarının yanı sıra ciltte kuruluk, çatlama ve pul pul dökülmeye neden olan kuru hava, bebeğin dudak derisinin ve incecik cildinin kanamasına dahi neden olabiliyor. Bebeklerin cildinde kuruluktan dolayı oluşan bir deformasyon olduğunda ebeveynler bebekler için özel pH değerinde olan kremlerden ve doğal içerikli parabensiz cilt ürünlerinden destek alabiliyor. Bebekler için hazırlanan kozmetik kremlerde parfüm de bulunmaması gerektiğinin altı çiziliyor. Bebek odalarının nemlendirilmesi için pek çok farklı yöntem kullanılabiliyor.

Bebek odası nasıl nemlendirilir?

Bebek Odası Nasıl Nemlendirilir

Odadaki nemi artırmak için çamaşırlar odada kurutulabiliyor. Bebek odasına kaynar su dolu bir tencere koyarak havanın kuruluğuna çare bulunuyor, suyun taze olması ve toz barındırmaması esas faktör olurken, gün içinde tencere içindeki suyun değiştirilmesi tavsiye ediliyor. Bebekte halihazırda kuruluktan kaynaklı boğaz kuruluğu varsa suyun içine bebekler için özel üretilen mentollü jellerden veya bitkisel yağlardan koyulabiliyor. Otomatik buhar makineleri veya kalorifer peteklerinin üzerine konulan su kapları ile odadaki hava nemlendirilebiliyor. Otomatik buhar makineleri hekimlerce tavsiye edilen çözüm olurken, makine güvenlik konusunda da diğer yöntemlerden bir adım önde görülüyor. Teknoloji mağazalarından alınabilen buhar makineleri geceleri de sorunsuz kullanılabiliyor. Bu sayede gece uykuları çok daha rahat ve huzurlu geçiyor.

Haberin Devamı

Oda nemlendirirken dikkat edilmesi gerekenler

Bebek Odası Nasıl Nemlendirilir

Odada kurutulan çamaşırlarda bebek sağlığına zararlı kimyasal deterjanların olmaması gerekiyor. Kaynar su kullanılacaksa tencerenin bebeğin ulaşamayacağı alanlarda konumlandırılması gerektiği önemle belirtiliyor. Buhar makinelerinin sağlıklı çalışıp çalışmadığının, buhar ısısının standartları karşılayıp karşılamadığının ebeveynlerce kontrolü şart koşuluyor. Bebek odası ve bebeğin yaşam alanlarını nemlendiren tüm işlemlerin yanı sıra bebeğin bol sıvı alımını sağlayarak vücudun neme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Vücutta oksijen miktarı artırılarak bebeğinizin daha sağlıklı bir bünyeye sahip olmasına yardımcı olabilirsiniz.