Güncel Gönül Yarası Filmi Nerede Çekildi?

Gönül Yarası Filmi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Gönül Yarası Filmi Nerede Çekildi

Ünlü yönetmen Yavuz Turgul'un filmografisi içinde son dönem yapımları arasında yer alan önemli filmlerden biri de Gönül Yarası. 2005 yapımı filmde Yavuz Turgul'un filmlerinde mutlaka başrolü verdiği usta oyuncu Şener Şen'e, Meltem Cumbul, Timuçin Esen ve Güven Kıraç eşlik etmişti. 898 bin kişilik gişe yapan filmde özellikle Meltem Cumbul'un Etek Sarı türküsü yorumu ve Neşet Ertaş'ın Karlı Dağlar eserleri öne çıkmıştı. Film, romantizm ve aşkın getirdiği sert duyguları işliyor. Aynı zamanda bir göç hikayesi olan filmde, ilişkileri bozulmuş bir çift ile çocuklarının kentteki mücadelesi, farklı hayatların rastlantısal kesişimi ile ortaya çıkan iç sorgulamalar yer alır. Dinamik havası ile birlikte görsel anlamda güzel izler bırakan ‘’Gönül Yarası filmi nerede çekildi?’’ sorusunun cevabı ise İstanbul'un özel bir semti olan Samatya'dır.

Haberin Devamı

Bozulmayan tarihi semt

Gönül Yarası Filmi Nerede Çekildi

Hemen her geçen yıl İstanbul'un kadim tarihine ait izler taşıyan eski semtler yok olurken, Gönül Yarası'nın çekildiği semt olan Samatya, halen geçmiş yılların birikimi ile oluşan dokusunu koruyor. Bizans ve Osmanlı döneminden kalan surların çevirdiği ve eski İstanbul olarak bilinen tarihi yarımadanın içinde kalan Samatya, Avrupa yakasının Sirkeci'den başlayan ve Marmara Denizi boyunca Bakırköy yönünde uzanan sahil yolu üzerinde bulunuyor. Sirkeci - Halkalı banliyö treni hattı üzerinde bir durak olan Samatya'nın sakinleri, İstanbul'un tarihini yansıtan karma bir kültürü temsil ediyor. Kendisine has hem hareketli hem de dingin bir eğlence hayatına da ev sahipliği yapan semtin gündüz hayatında yaşayan geleneksel mahalle kültürü, film yapımcıları ve yönetmenlerinin de ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Tarihin yaşadığı mekân

Gönül Yarası Filmi Nerede Çekildi

Gönül Yarası filmi dışında bazı dizilere de ev sahipliği yapan semt, tarihi özelliklerinin yalnızca gezilip görüldüğü değil aynı zamanda yaşamın içinde hayat bulduğu bir yer. Filmde sokak sahnelerinde dikkat çeken semt meydanı ile meydana inen merdivenleri Samatya'yı üst bölümde yer alan komşu mahallerinden ayırırken, eski tip taş döşeli yolları da sahile doğru uzanıyor. Yedikule Bostanları ile Yenikapı arasında şirin bir semt olan Samatya'nın kendine ait bir atmosferi görenleri büyülüyor.

Filmlerle turistik olan mahalle

Gönül Yarası Filmi Nerede Çekildi

İstanbul'da yaşayanların bile Gönül Yarası gibi semtte çekilen film ve dizileri izledikten sonra özel olarak gezmeye gittiği Samatya'da, damak tadınıza uygun lezzetlerin olduğu et restoranları, içkili nezih mekânlar ve sıcak bir mahalle hayatı bulabilirsiniz. Yakın zamana kadar tarihi yarımadada çok bilinmeyen bir yer olan Samatya, bir film platosu haline gelen kullanımı ile İstanbul'un turistik bir mekânı haline gelmiştir.