Güncel Hababam Sınıfı Nerede Çekildi?

Hababam Sınıfı Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Hababam Sınıfı Nerede Çekildi

Rıfat Ilgaz’ın aynı isimli romanından uyarlanan Hababam Sınıfı, 1975 yılında çekilmeye başlayan bir Türk filmi olarak karşımıza çıkıyor. İlk filmin büyük bir başarı yakalamasının ardından devam filmleri de çekilen Hababam Sınıfı, Türk sinemasının birçok ünlü ismini bünyesinde barındırıyor. Günümüzde tekrarları hala seyredilmeye devam eden film, Türk sinema tarihinde efsane olan filmlerin başında geliyor. Samimi ve içten esprileri, tatlı atışmaları, haylaz ama iyi kalpli oluşlarıyla tüm Hababam Sınıfı karakterleri Türk insanının kalbinde taht kurmuştur. Okul olarak kullanılan beyaz bir köşkte geçen hikayeleriyle kah güldüren, kah hüzünlendiren, kah düşündüren Hababam Sınıfı nerede çekildi sorusu hayranları tarafından merak edilen bir konudur.

Haberin Devamı

Hababam Sınıfı filminin konusu nedir?

Hababam Sınıfı Nerede Çekildi

Özel Çamlıca Lisesi’nde okuyan bir grup haylaz öğrenciyi dize getirmeye çalışan Mahmut Hoca, nam-ı diğer Kel Mahmut’un okuldan kaçan, derslerine çalışmayan, maç tutkunu, hocalarla dalga geçen öğrencilerle olan maceralarını anlatan filmin yönetmenliğini Ertem Eğilmez üstleniyor. Arzu Film'in yapımcılığını yaptığı Hababam Sınıfı filmleri günümüzde yeni oyuncu kadrosuyla çekiliyor. İlk filmden sonra Hababam Sınıfı (1975), Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1975), Hababam Sınıfı Uyanıyor (1976), Hababam Sınıfı Tatilde (1976), Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1978), Hababam Sınıfı Güle Güle (1981) çekilmiş; günümüzde ise Hababam Sınıfı Merhaba (2003), Hababam Sınıfı Askerde (2004) ve Hababam Sınıfı Üçbuçuk (2005) ile seriye devam edilmiştir.

Haberin Devamı

Hababam Sınıfı filminde kimler oynuyor?

Hababam Sınıfı Nerede Çekildi

Hababam Sınıfı filmi Türk sinemasına damga vurmuş birçok ünlü yıldızı bünyesinde barındırıyor. Filmde oynayan karakterler lakaplarıyla da özdeşleşmiştir. Hababam Sınıfı filmi oyuncu kadrosunda; Kel Mahmut – Münir Özkul, Hafize Ana – Adile Naşit, İnek Şaban – Kemal Sunal, Güdük Necmi – Halit Akçatepe, Damat Ferit – Tarık Akan, Badi Ekrem – Şener Şen gibi oyuncular bulunuyor. Bunların yanında Türk tiyatrosuna hizmetleri bulunan kaliteli oyuncular da Hababam Sınıfı kadrosunda yer almışlardır.

Hababam Sınıfı filmi nerede çekildi?

Hababam Sınıfı Nerede Çekildi

Hababam Sınıfı hikayesinin geçtiği, Özel Çamlıca Lisesi olarak filmde yer alan mekan aslında bir okul değil. Üsküdar’da Validebağ Korusu içerisinde bulunan Adile Sultan Kasrı film için mekan olarak kullanılmıştır. Adile Sultan Kasrı, Sultan Abdülaziz tarafından Paris Saint-Barbe Mimarlık bölümünden mezun olan Nigoğos Amira Balyan veya kısa ismiyle Nigoğos Bey’e kız kardeşi Adile Sultan için 1853 yılında inşa ettirilmiştir. Kasrın birinci ve ikinci katlarında büyük ve orta sofa - salon yer alır. Girişler, birinci ve ikinci katlarda sahanlığa açılır. Şu anda öğretmenevi olarak kullanılan kasrın odalarından bir tanesi Hababam Sınıfı müzesi olarak düzenlenmiştir.