Gayrimenkul Haberleri Kirada Oturmak Mı Kredi İle Ev Satın Almak Mı?

Kirada Oturmak Mı Kredi İle Ev Satın Almak Mı?

Son Güncellenme:

.

Kirada Oturmak Mı Kredi İle Ev Satın Almak Mı

Bir ev satın almak hemen hemen her kiracının hayalidir. Özellikle ev sahibi ile birtakım sıkıntılar yaşayan ve yaşam alanına istediği gibi müdahalede bulunamayan kişiler için kirada oturmak oldukça zorlayıcıdır. Ayrıca yaşlılığında rahat etmek veya çocuklarına bir mülk bırakmak isteyen kiracılar da bir eve sahip olmanın hayalini kurarlar. Bununla birlikte pek çok açıdan avantajlı gibi görünse de ev sahibi olmak bazı durumlarda daha fazla sıkıntıya da sebep olabilir. En doğru karara ulaşabilmek içinse her iki durumun da detaylıca gözden geçirilmesini gerekir.

Haberin Devamı

Evin konumu ve bölgenin sosyal yaşantısı size uygun mu?

Kirada Oturmak Mı Kredi İle Ev Satın Almak Mı

Ev sahibi olma süreci heyecan verici ve bazen de stresli geçer. Ayrıca bilgisizlik, acelecilik ve yüzeysel inceleme de yanlış kararlar almanıza sebep olabilir. Çoğu kiracı ise ev satın alırken mekanın estetik görünümü ve fiyatı ile ilgilenerek diğer önemli noktaları gözden kaçırabilir. Bu önemli noktalardan biri de evin bulunduğu konum ve bölgedeki sosyal yaşantıdır. Belki de uzun yıllar yaşayacağınız yerin hayat standartlarınıza ve aile yapınıza uygun olması, size güven sağlaması, ulaşım konusunda işinizi kolaylaştırması ve ileriye dönük yatırım sağlayabileceğiniz bir noktada olması çok önemlidir. Sonuçta her mülk bir yatırımdır ve ileriki yıllarda değeri artabilecek bir mülke sahip olmak yatırımınızı katlamanız ve daha çok mülk sahibi olmanız anlamına gelir.

Haberin Devamı

Neden ev almak istiyorsunuz?

Kirada Oturmak Mı Kredi İle Ev Satın Almak Mı

Birçok kiracı, her ay başkasına para ödemektense bu paraları uygun şekilde kullanarak bir ev sahibi olmak ister. Bu durum, kirada oturmak konusunda epey sıkıntılar çekmiş kişiler için oldukça normaldir. Bazı kişiler de almak istediği evi yalnızca yatırım aracı olarak görür ve bir gün daha fazla bir fiyattan satarak kara geçeceğini hesap eder. Her iki sebep de aslında tam olarak ev almak için yeterli değildir. Ev almaya karar vermek kolay olsa da hem alım hem de satım süreci biraz zorlu geçebilir. Dolayısıyla satın alacağınız ev konusunda iyi düşünmeli ve yalnızca ev sahibi olmak ya da kiradan kurtulmak için herhangi bir ev satın almamalısınız. Aynı zamanda alacağınız evi satarken işiniz düşündüğünüz kadar kolay da olmayabilir ve hatta beklemediğiniz masrafları ödemek durumunda da kalabilirsiniz.

Sizce hangisi daha avantajlı?

Kirada Oturmak Mı Kredi İle Ev Satın Almak Mı

Birçok kişi kira derdinden kurtulmak ve bir an önce ev sahibi olmak istese de kriterler ve sebepler kişiden kişiye göre değişir. Dolayısıyla ev satın almak ve kirada oturmak arasında seçim yaparken, kendi kriterlerinizi göz önünde bulundurup her iki durumun avantajlarını da düşünmelisiniz. Örneğin; yaşamak istediğiniz bölgede ev sahibi olmak çok daha pahalıya mal olabilir ve kirada oturmak daha mantıklı gözükebilir. Bunun yanı sıra yıllar boyunca aynı parayı bankaya ödeyecek ve hep aynı evde aynı yaşamı sürdürecek bir düşüncede olmayabilirsiniz. Bu da sizi ev sahibi değil kiracı olmaya daha yatkın yapar. Dolayısıyla kira mı ev mi diye düşündüğünüzde yalnızca sayısal durumları değil diğer tüm faktörleri de göz önünde bulundurmalısınız.