Güncel Kurtlar Vadisi Dizisi Nerede Çekildi?

Kurtlar Vadisi Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Kurtlar Vadisi Dizisi Nerede Çekildi

Başrolünde Necati Şaşmaz'ın yer aldığı, 10 yılı aşkın süredir ekranlarda fırtınalar estiren Kurtlar Vadisi yeniden ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Sıradan bir adamın ajan olması ile başlayan mafyatik bir serüveni ele alan dizi, Polat Alemdar kahramanını yaratarak kamuya mâl etti. Politik göndermeleri, güncel meselelere çözümleri ve dünyaca ünlü konuk oyuncuları ile beğeni toplayan dizi, Türkiye'nin politik aksiyon türündeki ilk örnekleri arasında sayılıyor. Dizinin sinemaya aktarılan filmleri gişe yarışında öne çıkarken, izleyiciler "Kurtlar Vadisi dizisi nerede çekildi?" sorusu ile ziyaret edecekleri mekânların adreslerini arıyor. Kurtlar Vadisi'nin ana mekânları arasında İstanbul'un pek çok köşesinden yerler sıralanıyor.

Haberin Devamı

Konsey nerede toplanıyor?

Kurtlar Vadisi Dizisi Nerede Çekildi

Dizide konsey toplantılarının yapıldığı boğaz manzaralı salon, Üsküdar'daki Sözbir Otel'de çekiliyordu. Mehmet Karahanlı ve konsey üyelerinin sık sık bir araya geldiği otel, Üsküdar Merkez'den Beylerbeyi'ne doğru ilerlerken sağ tarafta kalıyordu. İskeleden de görülen Sözbir Otel, denize nazır manzarası ile ziyaretçilerin gözdesi oluyordu. Dizinin Üsküdar'daki tek çekim alanı ise otel değil. Dizinin kahve sahneleri, Emmi'nin ve Seyfo Dayı'nın mekânı Üsküdar Sahil'de yer alıyor. Korcan Aile Çay Bahçesi'nde çekilen sahneler, Salacak muhitinde kayda alınıyordu. Konsey toplantılarının yapıldığı bir diğer mekân ise Kandilli sırtlarındaki Abud Efendi Yalısı olmuştu. Dizide Mehmet Karahanlı'nın evi olarak kullanılan yapı ise Beykoz, Mahmut Şevket Paşa Köyü Ihlamur Sokak'ta yer alıyordu.

Haberin Devamı

Kurtlar Vadisi dizisi nerede çekildi?

Kurtlar Vadisi Dizisi Nerede Çekildi

Kurtlar Vadisi'nin ilk sezonlarında Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı Süleyman Çakır karakterinin villası Kartal Dragos'ta yer alıyor. Kurtlar Vadisi'nin ilk bölümünde Ali ve Ömer, Kuzguncuk'ta yer alan, Ekmek Teknesi'nin de çekildiği konakta görülüyordu. Ömer'in boğaz manzaralı evi ise yine Anadolu Yakası'nda Kanlıca'da bulunuyordu. Polat Alemdar'ın ofisi olarak kullanılan mekânın dış görüntüleri Nakkaştepe'de yer alan ünlü bir restorana aitti. İç çekimler ise stüdyo ortamında yapılıyordu. Polat'ın bir dönem ofis olarak kullandığı bir diğer mekân ise Çengelköy Büyük Namazgah Caddesi üzerinde yer alıyordu. Dizinin çatışma sahneleri için Beykoz Korusu, kundura fabrikası, Otağtepe ve Belgrad Ormanı sıklıkla kullanılıyordu.

Kurtlar Vadisi'nin İstanbul dışı çekimleri

Kurtlar Vadisi Dizisi Nerede Çekildi

Yapım yalnız İstanbul'da değil, Türkiye'nin dört bir yanında çekilen sahneleriyle gündem yaratmıştı. Kurtlar Vadisi'nde Polat'ın tedavisinin yapıldığı hastane ise Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Anadolu Sağlık Merkezi'ydi. Burası daha önce Doktorlar gibi pek çok diziye de ev sahipliği yapmıştı. Kurtlar Vadisi Irak filminin çekimlerinin bir bölümü Gaziantep Şirinevler'de yapılmıştı. Kurtlar Vadisi Vatan için Antalya'daki platolarda çekimler gerçekleşirken, Kurtlar Vadisi Filistin için ise Adana set alanı olarak seçilmişti. Çukobirlik fabrikası İsrail'in savaş üssü haline getirilirken, Tarsus'un bir mahallesi ise Filistin olarak yeniden kurulmuştu.