Mimarlık Konteynerden villa

Konteynerden villa

25.07.2021 - 18:00 | Son Güncellenme:

Pandemi ardından yeni trend olan ‘taşınabilir ev’, konteyner ev ve müstakil konut anlayışını Yüksek Mimar Ozan Demirbaş yeniden yorumladı. Konteynerden villa projesini hayata geçirdi.

Konteynerden villa

İzmir Limanı’ndan bir konteyner aldı ve hayallerini gerçekleştirdi. Yüksek Mimar Ozan Demirbaş, bir süredir konteyner villasıyla konuşuluyor. Koronavirüs pandemisinin etkisiyle şehir çeperlerinde arsa arayan ve kendi konutunu yapmak isteyenler, taşınabilir ev sahibi olmak isteyenlerin sayısı giderek artarken, Demirbaş, bunlara tamamen farklı bir yorum getirdi. İzmir limanından satın aldığı kullanımdan kalkmış bir konteyneri, Aydın’da bulunan kendi arazisi üzerine taşıyan Demirbaş, bir ay gibi sürede lüks sayılabilecek bir villayı aratmayan müstakil bahçeli ev haline getirdi. 30 metrekarelik konteyner 2 odalı, açık mutfaklı, bahçeli bir ev oldu.

Haberin Devamı

GÜVENLİ VE SAĞLIKLI

Konteyner projesiyle kendi hayalini de gerçekleştirdiğini belirten Ozan Demirbaş, hem deprem hem pandemi endişesinden kurtulduğunu söylüyor. Minimalize edilmiş sağlıklı ve huzurlu bir konteyner evleri olduğunu anlatan Demirbaş, “Evinize adım atıp, tek bir bakışta yaşam alanınızın tümünü görebildiğinizi hayal edin. Yatak odanız, mutfağınız, banyonuz ve oturma odanız. Böyle küçük ama bizim için huzurlu ve sağlıklı bir yaşam oldu” ifadelerini kullanıyor.

Konut, otel, restoran, mağaza, kafe, rezidans, daire, ofis, okul, iş merkezi, spor salonu ve benzeri projeleri olan Demirbaş, kişinin talebine göre değişiklik gösterse de, konteyner evin normal evlere göre fiyatının oldukça cüzi rakamlara tekabül ettiğini söylüyor.