Gayrimenkul Haberleri Silivri'de Yatırımlık Arsa ve Bölgeler

Silivri'de Yatırımlık Arsa ve Bölgeler

Son Güncellenme:

.

Silivride Yatırımlık Arsa ve Bölgeler

İstanbul’a yakın olması ve ulaşım imkanlarının artması, Silivri'den arsa satın alınır mı? konusunu gündeme sıkça getiriyor. Kanal İstanbul projesi, İstanbul’a yakınlığı, büyük inşaat firmalarının yaptığı inşaatlar, metrobüs hattının uzatılması ve arsa fiyatlarının uygunluğu, dikkatleri Silivri üzerine çekiyor. Yatırımcılar, Silivri’de arsa satın alımlarında son zamanlarda en çok Gazitepe, Alipaşa ve Ortaköy bölgelerine rağbet ediyor.

Haberin Devamı

Silivri’de Arsa Fiyatları Ne Kadar?

Silivride Yatırımlık Arsa ve Bölgeler

Silivri’de arsa fiyatları 30 bin lira ile 400 bin arasında değişiyor. 'Silivri'den arsa satın alınır mı?' sorusunun cevabının önemli bir kısmını, Silivri’deki arsa fiyatları oluşturuyor. Arsa fiyatları, Silivri merkezinden uzaklaşıp köylere doğru gittikçe düşüyor. Silivri’de tarla statüsündeki yerler ise 30 bin liradan başlıyor. Silivri ve köylerinin 2016-2017 metrekare birim fiyatları şu şekilde; Akören: 36-221 Lira, Bekirli: 31-181 Lira, Beyciler: 25-191 Lira, Büyükçavuşoğlu: 31-501 Lira, Büyükkılıçlı: 30-500 Lira, Büyüksinekli: 21-151 Lira, Çanta: 17-250 Lira, Çayırdere: 20-150 Lira, Çeltik: 23-140 Lira, Danamandıra: 16-90 Lira, Değirmenköy: 16-260 Lira, Fenerköy: 31-250 Lira, Gezitepe: 35-400 Lira, Kadıköy: 41-200 Lira, Kavaklı: 71-1200 Lira, Küçükkılıçlı: 25-200 Lira, Küçüksinekli: 26-200 Lira, Kurfallı: 18-100 Lira, Ortaköy: 71-1200 Lira, Sayalar: 13-90 Lira, Seymen: 36-150 Lira, Yolçatı: 30-200 Lira.

Haberin Devamı

Silivri’den Arsa Alırken Dikkat Edilecek Noktalar

Silivride Yatırımlık Arsa ve Bölgeler

Silivri'den arsa satın alınır mı konusu kadar önemli olan diğer bir konu da, Silivri’de arsa satın alırken dikkat edilecek noktalar oluyor. Kârlı gözüken bir arsa yatırımı; yeterli inceleme, araştırma yapılmadığı ve dikkatli olunmadığı zaman kişileri zarara uğratabiliyor.

  • Satın alınmak istenen arsa hakkındaki her türlü bilgi, belediyeye bağlı olan İmar Müdürlüğü’nden alınmalıdır ve satın alınacak arsanın, imar izninin olup olmadığı iyice araştırılmalıdır.
  • Arsa olarak gözüken yerin, gerçekten arsa mı yoksa tarla olarak mı geçtiği kontrol edilmelidir. Tarla niteliğindeki yerler arsa niteliği kazanırken yüzde kırk beş oranında, belediyeye park ya da yol olarak geçebilir.
  • Satın alınmak istenen arsanın imar izninin; villa, konut, sanayi, hastane, ticari veya okul olarak hangi amaç ile verildiği arsanın fiyatını etkiler. Satın alınacak olan arsanın imar izni iyice kontrol edilmelidir. İmarda, iş yeri olarak geçen bir yere konut yapma izni verilmez.
  • Arsa üzerinde herhangi bir borç gözüküp gözükmediğinin kontrol edilmesi, sonradan bir sıkıntı yaşamamak için önemlidir.
  • Silivri’de arsa satın alımları, özellikle yaz aylarında artış gösterir. Bu sebeple kış aylarında arsa satın almak, fiyatın düşmesine neden olur.
  • Satın alınması planlan arsanın üzerinde, kaçak bir yapının olup olmadığı incelenmelidir. Güvenilir, civarı iyi bilen bir emlakçı ile çalışmak satın alma sürecinin sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.