Püf Noktaları Tahta Zemini Temizlemek İçin En İyi Yöntem

Tahta Zemini Temizlemek İçin En İyi Yöntem

Son Güncellenme:

İşte ideal tahta zemin temizleme yöntemleri...

Tahta Zemini Temizlemek İçin En İyi Yöntem

Geçmişten günümüze dekorasyonda ve mimaride her zaman kendine kullanım alanı bulan malzemelerden tahtanın bakımı özen gerektiriyor. İşte ideal tahta zemin temizleme yöntemleri...

Haberin Devamı

Doğal görüntüsü, kullanıldığı ortama kattığı sıcaklıkla tahta malzeme trendler değişse de tercih edilen seçenekler arasında kalıyor. Evlerin ve bahçelerin zemininde, masa, sandalye gibi dekoratif objelerde şimdiye kadar sıkça tercih edilen tahta malzeme bundan sonra da hayatımızdan çıkmayacak gibi görünüyor. Ancak bu vazgeçilmez malzemenin temizliği ve bakımı sanıldığı kadar kolay değil. Daha uzun ömürlü kullanabilmek, ilk günkü parlaklığını koruyabilmek püf noktalarında saklı.

Tahta zemin temizlik yöntemleri

En bilindik yöntem yüzey temizleyiciler. Etkili bir yöntem olsa da içinde bulunan kimyasallar uzun vadede tahta zeminin yapısına zarar verebiliyor. İçeriğindeki kimyasallar da günümüzde az bu temizleyicilerin az kullanılmasına neden oluyor. Ancak acil durumlar için hala ideal seçenek. Yüzey temizleyici kullanırken dikkat etmeniz gereken şeylerin başında kullanma talimatlarına uymak geliyor. Bu sayede sonuçtan memnuniyetiniz artar.

Haberin Devamı

Tahta zeminin en önemli problemi olan renk matlaşmasının çözümü ise doğada saklı. ¼ oranında sirkeyi 1 litre suyla karıştırdıktan sonra tahta zemini silin. İlk günkü parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz. Bununla birlikte suya karşı tahta zeminlerinizi korumanız da renginin ve dokusunun canlılığında oldukça önemli.

Birçoğunu evlerinizde farklı alanlarda kullandığınız bazı malzemeler sizi şaşırtacak. Bunların başında diş macunu geliyor. Sehpa, masa gibi biraz daha yumuşak dokuya sahip tahta yüzeylerin temizliğinde kullanabileceğiniz diş macunu özellikle içecek izleri ve bardak altlarının masada bıraktığı lekeleri yok etmede başarılı. Ancak yerlerdeki bölgesel lekeleri pratik bir şekilde gidermek için de sık başvurulan yöntemlerden. Tek yapmanız gereken birkaç dakika boyunca lekeli bölgeyi diş macunuyla ovmak.

Tahta zeminlerdeki bölgesel lekeleri temizlemenin bir diğer yöntemi mutfak süngerine biraz limon sıkıp tuz serptikten sonra lekeli bölgeyi ovmak. Bu sayede hızlı bir şekilde lekeyi uzaklaştırmış ve tahta yüzeyde lekenin sabitlenmesini engellemiş olursunuz.

Haberin Devamı

Tüm bunlara ek olarak tahta zeminleri temizlerken sünger veya yumuşak yüzeyli bez tercih ettiğinizde sonucun daha etkili olduğunu göreceksiniz. Tahta zeminler yapısı gereği hassas malzemelerdir. Doğru ürünlerle yaptığınız temizlik kullanım ömrünü uzatmada önemli bir yere sahiptir.