Bazı insanlar enfekte olur, ancak herhangi bir semptom geliştirmezler ve kendilerini iyi hissetmezler. Çoğu insan (yaklaşık% 80) özel tedaviye ihtiyaç duymadan hastalıktan iyileşir.
COVID-19 alan her 6 kişiden yaklaşık 1'i ağır hastalanmakta ve nefes almakta güçlük çekmektedir. Yaşlı insanlar ve yüksek tansiyon, kalp problemleri veya diyabet gibi altta yatan tıbbi sorunları olanların ciddi hastalık geliştirme olasılığı daha yüksektir. Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çeken insanlar tıbbi yardım almalıdır.
Yeryüzündeki vakaların dörtte birinden fazlası ABD'de. 367 bin testin pozitif çıktığı ABD'de, can kaybı da 10 bini geçmiş durumda. ABD'de son bir günde 1255 hasta yaşamını yitirdi, 30 bini aşkın tanı konuldu.
Fransa'da corona virüs nedeniyle sezonluk yabancı tarım işçileri gelemeyince hükümetin çağrısı üzerine 200 binden fazla işsiz Fransız gönüllü olarak hasat toplamak için başvurdu.
Son dakika haberlere göre, yeryüzünde can kayıpları 75 bini aşarken, ABD'de 1255, İspanya'da 743, İran'da 133 hasta son 24 saatte öldü. Avrupa'da ise Danimarka, Çekya, Avusturya gibi ülkelerde corona virüs önlemleri gevşetilirken, Japonya nüfusunun yüzde 44'ünü kapsayan bir Olağanüstü Hal ilan etti. İngiliz Daily Telegraph gazetesi, yoğun bakıma alınan Başbakan Johnson'ın hayatta kalma şansının yüzde 54 olduğunu yazdı. Johnson'ın solunum cihazına bağlı olmadığı ve oksijen desteği verildiği ise sabah saatlerinde resmen açıklandı.