01.05.2011 - 18:49 | Son Güncellenme:
Adı: Perili KöprüNerede: ÇinÖzelliği: Tam 122 metre uzunluğunda
Dünyada bilinen en uzun doğal kemer olma özelliğini taşıyan "Perili Köprü", Çin'in en el değmemiş bölgelerinden birinde yer alıyor.
David Brandt-Erichsen'e göre kemer, işlek turist rotalarından oldukça uzak ve 2010 yılında binbir zorlukla bölgeye gelen dernek ekibi, bu doğa mucizesine şahit olan ilk batılı gözler olabilir.
Kafatası olarak bilinen Yarık Adası, Avustralya Victoria eyaletinde Wilsons Promontory kıyılarında bulunan bir granit adadır.
Kafatası Kayası olarak da bilinen Craft Adası, aynı zamanda bir ulusal park olan, Avustralya’nın Wilsons Promontory kıyılarında bulunan granit bir ada.
Adanın batı yakasında, muhtemelen deniz seviyesinin çok daha yüksek olduğu bir dönemde yine deniz dalgalarıyla oyulmuş 130 metre genişliğinde 60 metre yüksekliğinde devasa bir mağara bulunuyor.
Belirli bir açıdan bakıldığında adanın kendisi kafatası ve mağara da göz çukuru gibi göründüğünden bu adı almış.
Doğanın muazzam dönüştürme ve direnme gücünü gösteren bir olay Kuzey Pasifik kıyılarında gerçekleşti.
Rusların yıllarca okyanusa bıraktığı cam şişeler, çakıl taşı formunda rengarenk cam parçalar olarak kıyıya vurdu.
Sovyetler Birliği zamanında Ussuri Körfezi, cam şişe ve porselen atıklarının okyanusa bırakıldığı yer olmuştu.
O dönemde buraya dökülen paramparça haldeki tonlarca bira, votka ve şarap şişesi bölgeye girmeyi imkansız hale getiriyordu.
Fakat okyanusun bu cömert karşılığı sayesinde şimdi kıyıda ışıl ışıl bir manzara var. Cam Plajı adı verilen bölge, turistlerin de uğrak yeri haline geldi.
Sovyetler Birliği döneminde cam şişelerin atıldığı bir çöplük olarak kullanılan plaj şimdi Rusya tarafından korumaya alınan bir yere dönüştü.
Uzaydan bakıldığında gözü andıran yapı, 1965 yılında Gemini 4 astronotları McDivitt ve White tarafından keşfedilmiş.
Daha sonra, ilginç şekil astronotlara yön tayin etmede de yardımcı olmuş. 50 km çapındaki ilginç yapıyı yerden fark etmek ise mümkün değil.
"Richat Yapısı" denilen 50 kilometre çapındaki dairesel yapının, önceleri meteor taşının düşmesi sonucu oluştuğu düşünülse de coğrafyacılar tarafından jeolojik zamanda su ve rüzgar erozyonundan oluştuğu belirlenmiş.
İlginç yapının yan kısımları, tortul kayaçlardan oluşurken, ortasındaki dairesel yapılar ise 600 milyon yıllık bazalt ve volkanik taşlardan oluşuyor.
Ancak yapının neden dairesel bir şekil aldığı ise gizemini koruyor.
Bu 10 fotoğraf dünyanın ne kadar inanılmaz bir yer olduğunu bize kanıtlıyor. Himalayalar...
Bosna Hersek'teki Blagaj Kasabası'nda bulunan, dervişler için inşa edilmiş Blagaj Tekkesi'nin içinde bir şeyler içerek Buna Nehri'nin berrak sularını izlemek mümkün.
Louise Gölü
Flatirons, Colorado
Baykal Gölü, Rusya
Queenstown, Yeni Zelanda
Waitamo, Yeni Zelanda
Japonya
Kilimanjaro Dağı, Kenya
Mt. Hood, Oregon
Moraine Gölü, Kanada
Afrika kıyılarının 1200 mil açığında yer alan Mauritius Adası'nın güneybatı ucundaki doğal oluşum görenleri şaşkına çeviriyor.
Havadan bakıldığında sualtında bir şelale varmış gibi görünen bölge aslında bir yanılsamadan ibaret.
Kum ve alüvyonların taşınması sebebiyle meydana gelen oluşum Google'un Haritalar servisinde de görülebiliyor.
Usta bir ressamın ellerinden çıkmış yağlı boya tabloları andıran bu kareler aslında üzerinde ufak bir oynama bile olmayan fotoğraflar. Çin’in Gansu eyaletindeki Niciaying kasabasının Nantaizi köyünde bulunan bu tepelerin her şeyi doğal.
Kırmızı kumtaşı katmanlarından oluşan bu arazi zaman içinde dik yamaçlar ve benzersiz kaya oluşumlarından meydana gelen dağlık bir araziye dönüşmüş. Bu tarz bir kaya oluşumu sadece Çin’de bulunuyor.
Bölge turistler arasında çok popüler. Ziyaretçiler hem bu benzersiz manzarayı izliyor, hem bölgede tekne turlarına katılıyor hem de civardaki tapınakları ziyaret ediyor.
Dünya Mirası Komitesi, 1 Ağustos 2010’da Brezilya’da yaptığı toplantıda Daşia tepelerini dünya mirası listesine almaya karar verdi. Çinliler “dünyaca ünlü UNESCO jeoparkı” olarak nitelendirdikleri bu bölgeyle gurur duyuyor.
Sahranın gözü, Moritanya