Göbek yağlanması ile iç organ yağlanması beraber olur - DOĞRU
Göbek yağlanması ereksiyon bozukluğu yapabilir - DOĞRU
Göbek çevresi ölçümü şeker ve kalp hastalığı riskine işaret eder - DOĞRU
Mekik çekmek göbeği eritir - YANLIŞ
Sigara, alkol, abur-cuburun sağlığa olumsuz etkilerini hepimiz biliyoruz. Peki sağlık ve temizlik için günlük bazı rutinlerimizin de aslında zararlı olabileceğini hiç düşündünüz mü?İngiliz Daily Mail gazetesinin uzmanlara dayandırdığı aslında zararlı olabilecek yedi uygulama şunlar:
Cildin nemini yok ediyor, kurumasına, erken kırışıklıklara neden oluyor.
Günde dört kere 15 dakika şekerleme bir saatlik gece uykusundan daha iyidir.
Günümüzde vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ideal uyku saati olarak kabul gören 'sekiz saat' daha yorgun hissetmenize yol açabilir. Loughborough Üniversitesi Uyku Araştırma Merkezi'nden Profesör Jim Horne, "Çok esnek uyku saatlerine ve parçalı uykuya uyum sağlayabilecek şekilde evrim geçirdik. Bunların çok faydasını görebiliriz. 15 dakikalık bir kestirme, gece fazladan uyunan bir saat kadar etkili olabilir" diyor ve eski zamanlarda günlük uykuyu bölmenin çok yaygın olduğunu anlatıyor.
Dişi uzun süre koruyacak florür de akıp gidiyor. Çalkalama için yarım saat bekleyin.
Londra'daki Temiz Nefes Merkezi'nden diş hekimi Phil Stemmer, "Dişinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalama dürtüsüyle mücadele edin. Ağzınızı çalkalamak, diş macununun bıraktığı koruyucu flouride tabakasının kaybolmasına neden olur. Bu tabaka kaldığında ise saatlerce koruma sağlar. Dişi fırçaladıktan sonra en az bir buçuk saat sıvı tüketilmesinden kaçınılmasını tavsiye ediyorum. Başlangıçta garip geliyor, ama hızla alışıyorsunuz. Ayrıca diş fırçamı önceden ıslatmıyorum bile. Bu diş macununu etkisini azaltabilir. Su olmadan da ağzınızda yeterince fırçalamayı sağlayacak kadar ıslaklık var. Ayrıca yemek yedikten hemen sonra dişinizi fırçalamayın. En az yarım saat bekleyin, çünkü yemek aistleri ve şekerler diş minenizin koruyuculuğunu geçici olarak zayıflatır.
Bağırsak hastalıklarına, basura neden oluyor. Çömelmek daha sağlıklı.
Uzmanlar modern tuvaletlerin bizim için kötü olduğunu söylüyor. İsrailli uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma, tuvalette oturmak yerine çömelmenin çok daha doğal bir pozisyon olduğunu ve daha az zorlanma gerektirdiğini ortaya koydu. Bu ayrıca hemoroid gibi bağırsak sorunlarını ve divertikül hastalıklar riskini de azaltıyor.
Temizlik stresi, yüksek tansiyon nedeni.
Ev işleri sağlığınız için gerçekten zararlı olabilir. Amerikalı bilim insanları 100 çalışan kadın ve erkekle yaptıkları araştırmada, ev işlerinin büyük bölümünü üstlenenlerde, üstlenmeyip bunları partnerine bırakanlara göre daha fazla yüksek tansiyona rastlandığını ortaya koydu. Yüksek tansiyon ile olan bu alaka, yemek pişirme, temizlik, alışveriş gibi ev işlerinin nasıl yapılacağına dair endişelerden kaynaklanıyor. Ayrıca İspanya'da yapılan bir araştırma temizleme spreyleri ve kokular kullanmanın haftada bir kez bile olsa ciddi astım sorunlarına neden olabileceğini belirledi.
Yemekten yarım saat sonra uyumak, yemeğin yağa dönüşmesine neden oluyor. Yemeğin ardından en az 20 dakika yürüyün.
Hepimiz genelde yoğun bir günün ardından hızlı bir akşam yemeği yedikten sonra birkaç saat koltuğa yayılıp, sonra yatağa gitme eğilimindeyiz. Ancak hareketsiz bir akşam ya da yemek yedikten sonra hemen yatmannız halinde vücudunuz alınan besinleri yağ olarak saklama eğilimi gösterir. Kalori alımını sabaha kaydırırsanız, bunları gün içindeki normal aktivite sırasında yakmanız daha kolay olacaktır. Akşam yemeğinden sonra 20 dakikalık bir yürüyüş de tercih edilebilir. Uzmanlara göre, akşam 8'de ya da 9'da yemek yemek kilo alacağınızın garantisi değil, ama hareketsizlik öyle! Kilo almamanın esas yolu, düzenli olarak ufak öğünler yemekten geçiyor. Hafif bir akşam yemeğini takip eden hafif bir egzersiz en ideali.
Bu şekilde akciğerler tam kapasitede kullanılmaz. Doğrusu bebeklerin yaptığı gibi karından nefes almak, nefes alırken mideyi şişirmek.
Fizyoterapist Neil Şah, "Kime derin bir nefes almasını söyleseniz, şüphesiz nefes alırken göğsünü kabartacaktır. Bebekken hepimiz karın bölgemizden nefes alırız, burası tüm akciğer kapasitesini kullanır. Ama yaşımız ilerledikçe bunu daha yeretsiz bir göğüs solunumuna dönüştürüz. Bu, kullanılmış havanın ciğerlerimizin altında kalması anlamına gelir ve ciğerlerimiz sınırlı bir kapasiteye sahip olduğundan bu taze havanın alt bölüme ulaşmaması demektir. Alt bölüm en sıcak ve ıslak damarları içerir, gaz değişimi ve kandaki oksijenin hareketi konusunda en etkili olan damarlardır bunlar. Neyse ki, yeniden düzenli nefes alıp vermek için vücudunuzu eğitebilirsiniz" diyor. Bunun için nefes alırken karnınızı şişirmeye çalışın. Bu sırada göğsünüz hareket etmesin. Daha sonra nefes verirken üst karın kaslarınızı harekete geçirin.