20.01.2017 - 11:01 | Son Güncellenme:
Playa Moron, Samana Yarımadası'nın en büyük plajlarından birisidir. Ocak - Mart sezonunda burayı ziyaret edenler kambur balinaları görme şansı yakalayabilir.
Yaklaşık 2.5 kilometrelik orman yolunu yürüyen ziyaretçileri 40 metrelik El Salto del Limon Şelalesi'nin zirvesinde muazzam bir doğa manzarası bekliyor. Doğal bir havuz yatağına akan şelale yüzmeyi sevenler için harika bir seçenek.
Santo Domingo'da bulunan ve 1512 yılında yapılan Santa Maria la Menor Katedrali Amerika kıtasındaki en eski katedral olarak da bilinir. 500 yıllık maun kapılı gotik yapı ve Kristof Kolomb Mozolesi ziyaretçileri büyülüyor.
Puerto Plata'daki en popüler aktivitelerden birisi de teleferik turudur. Şehrin ve okyanusun panoramik görüntüsü teleferikten görünebilir. Teleferik, Isabel de Torres Dağı'nın tepesine çıkar ve dağın tepesinde İsa heykeli bulunur.
Koruma altındaki Los Haitises Ormanı'na araçla erişim kısıtlıdır. Oldukça rağbet gören bir ekoturizm rotası olan Los Haitises etkileyici doğa manzaralarına da ev sahipliği yapar.
Altos de Chavron 16. yüzyıl dönemi Akdeniz köyünün tipik bir replikasıdır. Köy bir arkeoloji müzesi, kültür merkezi ve amfitiyatroyu içerisinde bulundurur.
Bir bar ve deniz feneri bulunan Bayahibe Plajı, Dominik Cumhuriyeti'nde günbatımının izlenebileceği en güzel yerlerden birisidir.
Sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip Juanilo Plajı ülkenin doğu sahilinde yer alır.
Heroes de la Restauracion Anıtı, ülkenin İspanya'ya karşı verdiği özgürlük mücadelesinde savaşan Dominikli askerlere adanmış bir yapıdır.
Beyzbol, Dominik Cumhuriyeti'ndeki en çok rağbet gören spor dallarından birisidir. Dominik Cumhuriyeti Amerika Ulusal Beyzbol Ligi'ne en çok oyuncu gönderen ülkelerdendir.
Karayipler'de bulunan en geniş kumul alan Barahona'da yer alır. Kaktüs ve bodur ağaçlardan oluşan bitki örtüsüne sahip bölge ülkenin geri kalanından çok farklı özellikler gösterir.
Damajagua'yı ziyaret edenler dağa 1 saat gibi bir sürede tırmanabilir . Ayrıca yol boyunca 27 şelale ziyaretçilere eşlik eder.
Popüler bir turist ve düğün rotası olan Punta Cana uçsuz bucaksız beyaz kumsalları ile ünlüdür.
Amerika'ya gelen ilk Avrupalılar'ın yerleşim bölgesinin kalıntıları Puerto Plata'da bulunur. Kristof Kolomb 1492 yılında ilk olarak buraya ayak basmıştır.
Deniz seviyesinden 242 metre yüksekte yer alan El Morro Montecristi'nin antik kenti koruduğuna inanılıyordu.
Playa Rincon, ülkenin kuzeybatı sahilinde bulunan Samama Limanı'na 24 kilometre uzaklıkta yer alır. Yaklaşık 3.5 kilometre uzunluktaki plajda bir kaç restoran ve bar bulunur.
Kale, Santo Domingo'yu korsanlardan ve yabancı işgal kuvvetlerinden korumak amacıyla 1502 yılında inşa edildi.
Santo Domingo'da bulunan Milli Saray ülkenin başkanına ev sahipliği yapmaz. Bina bir ofis olarak kullanılır. Milli Saray'ın iç tasarımı maun mobilyalar, altın ve Dominikli sanatçıların eserleri ile dizayn edilmiştir.
Bu devasa mağara 250'den fazla Taino mağara çizimine ev sahipliği yapar. Mağarayı ziyaret edenler sarkıtları, dikitleri ve yarasa oyuklarını mutlaka görmelidir.
Dominik Cumhuriyeti'nin en önemli sembollerinden olan Higuey Bazilikası'nın tepesinde dua eden el figürüne benzeyen 80 metrelik kemer bulunur.Hazırlayan: Mehmet Can KömürcüFotoğraflar: Dominik Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı, Ezra Shaw, Misael Rincon