27.08.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:
Londra’da her yıl düzenli olarak yapılan Avrupa’nın en büyük ve en canlı sokak festivali Notting Hill Karnavalı, Londra sokaklarını renk cümbüşüne dönüştürdü.
Londra’nın Notting Hill semtinde 43 yıldır gerçekleştirilen festivaleilgi bir önceki yıla göre artarak sürdü. Londra polisinin verdiğibilgiye göre, 2 günlük festivale 1 milyondan fazla insan katıldı.Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan insanların da katıldığı NottingHill Karnavalı’nda herhangi bir olay çıkmaması için Londra Polisi,Notting Hill sokaklarında geniş güvenlik önlemleri aldı.
Karnavalın geçiş güzergahında yaya ve atlı polisler güvenliği sağlamayaçalışırlarken, helikopterler ve yüksek yerlere kurulan kameralar dadikkat çekiyor.
Karnavalın 2. gününde, alkolün de etkisiyle taşkınlık yapan bir gencepolisler anında müdahele etti. 3-4 polisin güçlükle zaptettiği gencipolisler, olay daha fazla büyümeden götürdü.
Notting Hill sokaklarını geleneksel dansları, müzikleri ve giysileriylesüsleyen Afrikalı göçmenler, Londra’nın çok kültürlü yapısınıyansıtıyorlar. Karnavalın, Londra ekonomisine 100 milyon sterlincivarında maddi katkı sağladığı belirtiliyor.