Ziraat mühendisi ve naşi armut üreticisi Ahmet Gültekin de bölgede kantalup kavunun yanı sıra naşi armudunun da üretildiği bilgisini paylaşarak, bu ürünün Türkiye'deki üretiminin sınırlı olduğunu ifade etti.
Niğde'de yaklaşık 600 dekar alanda naşi armudu üretildiği bilgisini veren Gültekin, "Niğde bölgesindeki üretimin yaklaşık beşte birini biz yapıyoruz. Japon armudu, Çin ve Japonya'da 3 bin yıllık üretilen bir meyve.
Çin ve Japonya, meyveye dayalı veya bitkisel tıbba çok fazla önem veren ülkelerden bir tanesi.
Amerika'da 200 yıldır üretilen bir ürün, Türkiye'de daha çok yeni. Diyet yapan insanların bilinçli olarak çok fazla tükettiği bir armut türü.
Lif oranı çok yüksek. Özellikle yemeklerden sonra tüketildiğinde hazmı kolaylaştırıyor ve vücuttan toksin maddelerin atılmasını çok hızlı sağlıyor." şeklinde konuştu. (AA)