05.01.2020 - 16:28 | Son Güncellenme:
Kasım Süleymani’nin öldürülmeden birkaç saat önce yazdığı bir metin ortaya çıktı.
Tek sayfalık metin dün gece Süleymani’nin yüzüğüyle birlikte kızına teslim edildi.
Bu metinle birlikte SÜleymani öldürüldüğünde parmağında olan yüzüğü de, dün gece kızı Zeynep Süleymani'ye teslim edildi.
Süleymani’nin bu notu Irak’a gelmeden önce Suriye’de yazdığı, şahsi eşyaları arasında bulunduğu iddia edildi.
Erkek kardeşi İran medyasına yaptığı açıklamada "El yazısı şehadetinden 2-3 saat öncesine ait. Şehadetinden bir hafta önce birlikteydik. Bu son görüşmemizdi" dedi ve sözlerine şöyle devam etti.
"Suriye’de uçağa binmeden önce o el yazısını kaleme almış. Dün gece o mektubu ve ve yüzüğünü kızına gönderdiler. Yazdıklarından da anlaşılacağı üzere şehit olacağından haberdardı."
Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, el yazısı metinde dini ve felsefi ifadelerle birlikte ‘Allahım seni görmeye aşığım, bizleri kabul et’ şeklinde ifadeler de yer alıyor.
Öte yandan Kasım Süleymani'nin kızı Zeynep Süleymani, "Sonuna kadar intikam arayacağız" açıklamasında bulundu.
Lübnan'dan Hizbullah'a bağlı yayın yapan Al-Manar TV kanalına konuşan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin kızı Zeynep Süleymani, "Babama rakip olamazsın, bu yüzden onu füzelerle hedefledin. Rakip olabileceğini düşünsen, onunla yüzleşebilirdin" ifadeleriyle Trump'a seslendi.
Zeynep Süleymani, "Babamın şehitliği bizi asla kırmayacak ve sonuna kadar intikam arayacağız. Babam için intikam alacağından emin olduğum Hasan Nasrallah'ı selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve dini lider Ayetullah Hamaney, dün Süleymani'nin Tahran'daki evini ziyaret etmişti. Ruhani salona girişte Süleymani'nin kızıyla ayak üstü sohbet etmişti.
İran televizyonlarınca da yayınlanan ziyaret sırasında Süleymani'nin kızı, Ruhani'nin "Allah size sabır versin, bunu telafi edeceğiz" sözü üzerine "Babamın intikamını kim alacak" diye sormuştu.
Ruhani'nin de cevap olarak "Alacağız, hepsinin intikamını alacağız, hiç endişe etmeyin" dediği görülmüştü.