Dizinin ismine bak içeriğini anla cinsinden bir eser. Konuşan bir eşek var ve dizideki herkesten daha zeki. Eşek, aynı zamanda dizinin tüm olumlu mesajlarını veren karakter.
Haliyle insanoğluna şu soru sordurulmaya çalışıyor: Hangimiz Eşek? Yaa... Aşırı derinlikli bir yapım.
Sıdıka gibi bir başka karikatürden uyarlama yapım daha. Renk renk karakterler. Klişe tanım kasmak için değil, cidden renk renk. Adeta bir çocuk tiyatrosu stilinde büyük büyük oynamalar, aptala anlatır gibi esprilerin altını çizmeler, cicili bicili kostümler.
Dizinin bu formatına uyan en baba karakteri ise 6 yaşındaymış gibi hisseden Necmi Dede'ydi.
Güven Pazarlama Adi komandit ltd şti! Teşekkürleer Türkiyeea! Reha Muhtar'lı yıllardan gelen Baskül Ailesi ilginç bir komedi dizisiydi. Dizinin ana karakterleri hiç mi hiç komik değil, yan karakterler ise baya baya komiklerdi. Öyle ki, ana karakterler adeta diğerlerine rol vermek için oynuyor gibilerdi. Bizce Baskül Ailesi bu özelliğiyle dünyada tektir.
Meltem Cumbul'un televizyon yıldızı olduğu dönemlerden acayip bir yapım. Sahiden o da kayıp. Nerelerde acaba? Aydede'ye dönecek olursak Erdal Özyağcılar'ın sayısız tiplemelerinden biri daha.
Usta oyuncunun girdiği her karaktere başka bir ruh verdiğini biliyoruz. Aydede tiplemesi de kendinden sonra gelecek dizilerdeki çatlak dede karakterlerine ilham kaynağı oldu.
Edebiyat ve müzik, komedi ve romantizm, aile ve arkadaşlık, saçmalık, yaşam... Kendinden başka hiçbir şeye benzemeyen (Beşik Kertmesi'ndeki Aydede hariç) bu yapım uzunca süre yayınlanma başarısı gösterdi.