Gündem 1 haftada 24 terörist etkisiz hale getirildi

1 haftada 24 terörist etkisiz hale getirildi

26.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ülke genelinde bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında son bir hafta içerisinde düzenlenen operasyonlara ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 12’si ölü, yedisi sağ ve beşi teslim olmak üzere 24 terörist etkisiz hale getirildi.

1 haftada 24 terörist etkisiz hale getirildi

Yapılan planlı operasyonlarda ise terör örgütlerine yardım ettiği ve bunlarla irtibatlı olduğu değerlendirilen 664, uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından 2 bin 945 ve düzensiz göçle mücadele kapsamında 52 olmak üzere 3 bin 661 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Diyarbakır, Hakkâri, Van ve Şırnak’ta 11 sığınak kullanılamaz hale getirilirken, 121 kilo patlayıcı madde ve yedi el yapımı patlayıcı veya mayın imha edildi.

FETÖ/PDY, PKK/TAK, DAEŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kasteden, nefret söylemleri içeren 346 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılırken, tespit edilen 256 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Düzensiz göçle mücadelede 549’u denizlerde olmak üzere 3 bin 973 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenlerin yasa dışı yollarla yurda girmesine ve çıkmasına aracılık eden 52 kişi gözaltına alındı.

1 haftada 24 terörist etkisiz hale getirildi

PKK tuzağı imha edildi

Van’ın Başkale ilçesinde seçim gününü kana bulamak için PKK’lı teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, jandarma ekipleri tarafından fark edilerek imha edildi. 200 kilo patlayıcının patlatılmasının ardından yolda büyük çapta hasar meydana geldi.