Gündem 11 il, 64 ilçeyi 5 yıl boyunca kadın başkanlar yönetecek!

11 il, 64 ilçeyi 5 yıl boyunca kadın başkanlar yönetecek!

02.04.2024 - 15:06 | Son Güncellenme:

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için 31 Mart Pazar günü sandık başına gitti. 48 milyon 256 bin 117 seçmen, yaklaşık 207 bin sandıkta oy kullandı. Kesin olmayan sonuçlarına göre ise 5 büyükşehir, 6 il ve 64 ilçe belediye başkanlığını kadın adaylar kazandı.

11 il, 64 ilçeyi 5 yıl boyunca kadın başkanlar yönetecek

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre Aydın, Eskişehir, Diyarbakır, Gaziantep ve Tekirdağ büyükşehir belediyeleri ile Ağrı, Afyonkarahisar, Bilecik, Batman, Edirne ve Siirt belediyeleri ve 64 ilçe belediyesinde seçmenler oylarını kadın adaylardan yana kullandı.

Haberin Devamı

5 BÜYÜKŞEHİR KADIN BAŞKANDA

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için CHP'nin adayı Ayşe Ünlüce, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için DEM'in adayı Ayşe Serra Bucak Küçük, Aydın Büyükşehir Belediyesi için CHP'nin adayı Özlem Çerçioğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için AK Parti'nin adayı Fatma Şahin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için CHP'nin adayı Candan Yüceer başkan seçildi.

TEKİRDAĞ VE AFYONKARAHİSAR’A İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI

Bilecik'te CHP'nin adayı Melek Mızrak Subaşı, Ağrı'da DEM'in adayı Hazal Aras, Afyonkarahisar'da CHP'nin adayı Burcu Köksal, Batman'da DEM'in adayı Gülüstan Sönük, Edirne'de CHP'nin adayı Filiz Gencan Akın ve Siirt'te DEM'in adayı Sofya Alağaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için CHP'nin adayı Candan Yüceer başkan seçildi.

Haberin Devamı

64 İLÇE DE KADIN ADAYLAR KAZANDI

Büyükşehir ve iller haricinde ilçelerde CHP'nin 29, DEM'in 24, AK Parti'nin 9 ve MHP'nin 2 kadın adayı belediye başkanı oldu.

İstanbul'da 3 ve Ankara'da 1, İzmir'de 8 olmak üzere 64 ilçe belediye başkanlığını kadın adaylar kazandı.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde rakiplerini geride bırakan bağımsız aday Zeynep Çelik, 22 yaşında Türkiye'nin en genç kadın belediye başkanı unvanını kazandı.

Seçilen büyükşehir belediye başkanlarından Özlem Çerçioğlu ve Fatma Şahin görevlerini üst üste üçüncü kez yapacak. Tekirdağ ve Afyonkarahisar'ı ise ilk kez kadın belediye başkanları yönetecek