Gündem 11 kişi boğuldu

11 kişi boğuldu

25.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

11 kişi boğuldu

Bartın, Ankara, Iğdır, Gaziantep, Mersin, Karaman, Şanlıurfa ve Aksaray’da serinlemek için deniz, göl ve barajlara giren 11 kişi boğuldu.

Haberin Devamı

- Bartın’ın Amasra ilçesinde, Azime Özkan (37) Göçgündemirci sahilinde serinlemek için denize girdi. Dalgalara kapılan Özkan, sahildekiler tarafından sudan çıkarılıp, hastaneye kaldırıldı. Özkan, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 1 saat sonra Ender Tunçbilek (52) de serinlemek için aynı yerde denize girdi. Dalgalara kapılan Tunçbilek, sudan çıkarılıp, sağlık görevlilerince aynı hastaneye kaldırıldı. Ender Tunçbilek de kurtarılamadı.

- Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde önceki gün, 19 yaşındaki İsa Kıyak, 3 arkadaşıyla piknik yapmak için Kurtboğazı Baraj Gölü’ne gitti. Bir süre sonra yanlarından ayrılan Kıyak’tan haber alamayan arkadaşları durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine sevk edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma ve jandarma ekipleri, epilepsi hastası gencin cansız bedenini gölde buldu.

Haberin Devamı

- Artvin’in Hopa ilçesinde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Hafize-Şencan Aktaş çifti, bayram tatili için Iğdır’ın Kasımcan köyüne gitti. Aktaş çifti, bahçede kahvaltı yaparken, çocukları 1,5 yaşındaki Ümeyir, açık kapıdan çıktı. Minik Ümeyir, dengesini kaybedip su kanalına düştü. Kanalda bulunan ve hastaneye kaldırılan Ümeyir, kurtarılamadı.

- Yakınlarıyla bayramlaşmak için Gaziantep’in Nurdağı ilçesine giden Fatma ve Yahya Yıldız çiftinin 11 yaşındaki çocukları Talha, kuzenleriyle Kuzuoluk Mahallesi’ndeki gölete girdi. Talha’nın çırpındığını gören çocuklar, durumu yakınlarına bildirdi. Göletten çıkarılan Talha, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

- Karaman’da serinlemek için girdiği Ermenek Baraj Gölü’nde kaybolan Hasan Sayılgan’ın cansız bedeni 30 metre derinde bulundu.

- Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Sinekli Mahallesi’nde 8 yaşındaki Nezif Aslan, girdiği evlerinin yakınındaki sulama kanalında boğuldu.

- Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Gödeler köyündeki gölete giren Muhammet Öztürk (18) boğularak hayatını kaybetti.

- Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde Atatürk Barajı’na giren Suriyeli 14 yaşındaki Mustafa Temo boğuldu.

- Mersin’in Tarsus ilçesi Kulak Mahallesi’nde 12 yaşındaki Necmettin Şoken, girdiği Berdan Nehri’nde boğuldu. -DHA, AA

Haberin Devamı

‘Ölüm bize vız gelir’

Adana’da, Seyhan Baraj Gölü’ne giren Yaşar Güdücü (22) boğuldu. Gencin boğulmasına şahit olan bazı çocuklar yüzmeye devam etti. Çocuklardan biri, “Hayat cesurları sever. Ölüm bize vız gelir” dedi.