Gündem 12 Mart coşkusu

12 Mart coşkusu

12.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının simgesi olan İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin  96. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

12 Mart coşkusu

12 Mart coşkusu


Siyasiler de 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif’i anma günüyle ilgili mesajlar yayımladı.
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN “İstiklal Marşı, dün olduğu gibi bugün de ellerinde bayrak, dillerinde tekbirle vatanını savunan insanımızın, üzerinde ittifak ettiği mümtaz bir metindir. Böyle bir metne sahip olan milletimiz ne kadar şükretse azdır. İstiklal Marşı gibi bir metni yazan Akif, inanıyorum ki Allah’ın büyük lütfuna mazhar olmuştur. Merhum Mehmet Akif’in dediği gibi, ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.’”
TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN “İstiklal Marşı, kaleme alındığı dönemin milli ruh halini yansıtan en önemli bağımsızlık belgemizdir. Her mısrası, insanımızı cesaretlendirmeyi gaye edinirken, aynı zamanda milletimize de hedefler göstermiştir.”
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU “İstiklal Marşı’nda vatanı işgal edilmiş halkımızın özgürlük ve bağımsızlık haykırışı vardır. İstiklal Marşı’nda milletimizin vatanı müdafaa etme iradesi vardır. İstiklal Marşı’nda halkımızın özgür yaşama kararı vardır. Bugün de halkımız aynı ruha ve aynı heyecana sahiptir.” l AA