Gündem 14 yaşında annesinin öldürülüşünü anlattı

14 yaşında annesinin öldürülüşünü anlattı

18.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eşini 22 kurşunla öldüren Ayhan Şahin’in yargılandığı davada çiftin 14 yaşındaki oğlu tanık olarak dinlendiği duruşmada gözyaşlarına boğuldu

14 yaşında annesinin öldürülüşünü anlattı

Başka bir suçtan hakkında yakalama kararı varken eşini 22 kurşunla öldüren Ayhan Şahin’in yargılandığı davada tanıklık yapan çiftin 14 yaşındaki oğlu, annesinin öldürülme anlarında yaşadığı çaresizliği anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Sanık Şahin ise 4 aydır yakalanamadı.
Başka suçtan aranırken İstanbul Alibeyköy’de oturan 36 yaşındaki eşi Emine Canan Şahin’i, 6 Şubat 2015’de 22 kurşunla öldüren Ayhan Şahin, olayın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen yakalanamadı. Ağabeyi Altan Şahin hakkında ise kardeşi Ayhan Şahin’e silah temin ettiği ve cinayete teşvik ettiği iddiasıyla dava açıldı. İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 16 yıldan 23 yıla kadar tutuksuz yargılanan Altan Şahin katılırken eşi Emine Canan Şahin’i öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile yargılanan firari sanık Ayhan Şahin ise katılmadı.

‘Bir şey olacağını anladım’
Emine Canan Şahin ve Ayhan Şahin’in 14 yaşındaki çocukları C. Ö. Ş. ise tanık olarak olarak ifade verdiği duruşmada olay günü yaşadıklarını anlatırken ağladı. C. Ş. Ö. ifadesinde şunları söyledi: “Annem aşağı indi. Ben de kendisi ile inmek istedim ancak izin vermedi. Annem, babamın kendisine bir şeyler yapabileceğinden korkuyordu. Annem aşağı indikten sonra babamla eve döndüler. Annemin kollarını evde iple bağladı. Sonra babam kerdeşimle beni zorla evden çıkardı. Bir şey olacağını hissetim ve kardeşimi Altan amcamların evine bıraktım. Ben de binanın dışına çıktım. Altan amcamın bakkal dükkanına gittim ancak bakkal kapalıydı. Arabası da yoktu. Silah sesinden sonra babam binadan çıkarak koşarak gitti.”