Gündem 15 DAEŞ evinde 32 terörist

15 DAEŞ evinde 32 terörist

17.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da terör örgütü DAEŞ’e yönelik sekiz ayrı ilçede düzenlenen operasyonlarda, örgütün çatışma bölgelerine terörist gönderen ve örgüt yapılanması içerisinde “hicret ofisi temsilcisi” olarak yer alan yedi örgüt üyesi, 32 yabancı savaşçı terörist (YTS) ile birlikte ele geçirildi.

15 DAEŞ evinde 32 terörist

8 ilçede operasyon Terör örgütünün eylem
ve faaliyetleri ile Türkiye yapılanmasına yönelik olarak çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü
TEM Şube ekipleri, istihbarat birimleriyle yaptıkları çalışmalarda örgüt yapılanması içerisinde “hicret ofisi yetkilisi” olarak belirlediği yedi şüpheliyi takibe aldı.
Başta Türkiye olmak üzere birçok Avrupa ve Ortadoğu ülkesinde Suriye ve Irak’taki çatışma bölgelerine terörist kazandırma faaliyetleri yürüttüğü belirlenen yapının, Orta Asya’dan Suriye’ye göndermek için yurda yabancı terörist soktuğunu tespit eden TEM ekipleri, önceki gece harekete geçti. Yapılan adres tespitlerinde, sekiz ayrı ilçede oluşturulan 15 ayrı “transfer” evinde saklandığı belirlenen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yedi “hicret ofisi temsilcisi” ile 32 yabancı uyruklu savaşçı terörist gözaltına alındı.
Lojistik destek
Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürülen yedi örgüt üyesinin yabancı terörist temini ve aktarımının yanı sıra çatışma bölgelerinde bulunan teröristlere lojistik ve maddi destek sağlama faaliyetlerinde bulundukları da tespit edildi. Polisin konuya yönelik soruşturması devam ediyor.

Haberin Devamı