Gündem 15 yaşındaki Melisa'nın intihar sebebi babası mı?

15 yaşındaki Melisa'nın intihar sebebi babası mı?

05.09.2020 - 16:05 | Son Güncellenme:

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Buse Melisa K. emekli astsubay babasının beylik tabancasını başına ateşleyerek, intihar etti. Twitter'dan daha önce yaptığı paylaşımlarda babasından baskı gördüğünü yazan Buse Melisa K., son tweet'inde de "Tetiği çektim" ifadesini kullandığı görüldü. Olayın ardından 'İntihara sürükleme' suçlamasıyla ifadesi alınan baba serbest bırakıldı.

15 yaşındaki Melisanın intihar sebebi babası mı

İzmir Ödemiş Hürriyet Mahallesi Şehit Özpolat Caddesi'ndeki intihar olayı saat 02.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Buse Melisa K. (15), emekli astsubay babası Özay K.'nin beylik tabancasını başına ateşledi.

Haberin Devamı

Silah sesine uyananların ağır yaralı halde bulduğu Buse Melisa K., ambulansla kaldırıldığı Ödemiş Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Buse Melisa K.'nin cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

SON PAYLAŞIMI; "TETİĞİ ÇEKTİM" OLDU

Genç kızın intiharının ardından sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı. Buse Melisa K.’nın babası Özay K. ile tartıştığı ifade edilirken intihar etmeden önce sosyal medya hesabından ölmek istediğini yazdı.

“İki yıldır değişmeyen şey sizin söylediklerinizle değişmeyecek. Şimdi lütfen bırakın biraz daha sakinleşip gideyim”, “Bir şey değişmeyecek, iki yıl oldu değişmeyecek”, “İçimde tutmak istemiyorum, aslında keşke ben yerime babam ölse” yazan Buse Melisa K., son paylaşımında ise “Tetiği çektim” diyerek bir tweet attı.

PAYLAŞIMLAR ÜZERİNE BABA GÖZALTINDA

Haberin Devamı

Öte yandan, bu paylaşımlar üzerine Buse Melisa K.’nin babası emekli astsubay Özay K., intihara yönlendirme olduğu kanaatiyle savcının talimatıyla Ödemiş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İntihar olayından önce kızıyla tartıştığı öğrenilen babaya, 'intihara sürükleme' suçlaması yöneltildiği öğrenildi.

 EMNİYETTE NE DEDİ?

Özay K., emniyetteki ilk ifadesinde, gece saatlerinde annenin çığlığı ile uyanarak balkona gittiğini, eşini kızının başında gördüğünü, kendisine ait olan silahı eşinin alarak koridorda bir yere bıraktığını, daha sonra eşinin 112 ekipleri ile birlikte hastaneye gittiğin söylediği öğrenildi.

Yine Özay K.’nin ifadesinde, kızına herhangi bir şiddet uygulamadığını, ders çalışma nedeniyle sözlü bir tartışma yaşandığını aktardığı öğrenildi. Özay K., daha sonra emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

BABA SERBEST BIRAKILDI

Buse Melisa K.'nin emekli astsubay babası Özay K., sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.

15 yaşındaki Melisanın intihar sebebi babası mı