Gündem 19 Mayıs meşalesi

19 Mayıs meşalesi

21.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, önceki gün tüm yurtta gündüz yapılan törenlerin yanı sıra gece düzenlenen “Fener Alayı ve Gençlik Yürüyüşü” etkinlikleriyle geç saatlere kadar sürdü.

19 Mayıs meşalesi

İstanbul’daki en büyük yürüyüş Kadıköy’de yapıldı. Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte binlerce insan, hep bir ağızdan Onuncu Yıl marşı ve Atatürk’ün sevdiği türküleri birlikte seslendirdi. Etkinliğe Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de katıldı. Bağdat Caddesi boyunca süren yürüyüş Göztepe Parkı önünde sona erdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta da yaklaşık 2 bin kişi Akaretler Şairler Sofrası Parkı önünde toplandı. Buradan fenerler ve bando eşliğinde yürüyen vatandaşlara Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal, CHP milletvekilleri Melda Onur ve Bihlun Tamaylıgil ile Beşiktaş Kulübü eski başkanlarından Süleyman Seba eşlik etti. Coşkulu yürüyüş, Beşiktaş Meydanı’nda verilen Gökçe konseriyle sona erdi.

Cumhuriyet için söz

- MANİSA: Belediyenin 19 Mayıs nedeniyle düzenlediği fener alayına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Fener alayının ardından pop müzik sanatçısı Yonca Lodi konser verdi. Fener Alayına Vali Halil İbrahim Daşöz, MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin yanı sıra birçok daire amiri de katıldı.

Haberin Devamı

- BODRUM: Muğla’nın Bodrum ilçesinde 19 Mayıs nedeniyle düzenlenen fener alayına yaklaşık 12 bin kişi katıldı. Ellerinde meşaleler, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla fener alayına katılanlar sık sık Atataürk ve cumhuriyet lehinde sloganlar attı. Gruba bar ve eğlence mekanları da 10’uncu Yıl Marşı’nı çalarak destek verdi. Fener alayına katılan Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon “Bizlere bugünleri kazandıran ulu önder Atatürk’ün emanet ettiği cumhuriyeti ve bu ülkeyi nefesimiz yettiğince koruyacağımıza söz veriyorum” dedi.

- ZONGULDAK: Kent Konseyi ve Zonguldak Belediyesi tarafından fener alayına yaklaşık 2 bin kişi kadıldı. Grup, sık sık, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atarak İstasyon Caddesi’nden Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. GÜRKAN GÜNDOĞAN

- RİZE: Kent Konseyi tarafından düzenlenen fener alayındaki ilginç meşalaler dikkat çekti. Cam şişe ve teneke kutulardan yapılan ve içine gazyağı ile fitil koyularak yakılan meşalelerin zaman zaman parlaması, çevresindekilere zor anlar yaşattı. Yöresel çalgılardan tulum eşliğinde türküler söyleyen ğrup yaklaşık 1.5 kilometre yürüdü.


Ata’ya 58 bin ziyaretçi gitti

Genelkurmay Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Anıtkabir’i ziyaret edenlerin sayısını açıkladı. 19 Mayıs’ta Anıtkabir’i 58 bin 157 kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Geçen yıl 19 Mayıs’ta ise Anıtkabir’i 63 bin 825’i yerli, 4 bin 74’ü yabancı olmak üzere toplam 67 bin 899 kişi ziyaret etmişti. n ANKARA Milliyet