Gündem 19 yaşında sünnet oldu

19 yaşında sünnet oldu

28.02.2014 - 15:12 | Son Güncellenme:

Antalya'da 19 yaşına kadar sünnet olamayan Mustafa D., Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP’li Mustafa Akaydın’ın girişimleriyle sünnet oldu.

19 yaşında sünnet oldu

Kent merkezindeki bir otelde aşçılık yapan Mustafa D., maddi imkansızlıklar ve yaşadığı korku nedeniyle sünnet olamadı. Konuyu belediyede çalışan yakınlarına ileten aile yardım istedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, konunun bildirilmesinin ardından devreye girerek eşinin de kanser rahatsızlığı nedeniyle ameliyatının gerçekleştiği Özel Medstar Hastanesi’ni aradı.

Haberin Devamı

Ameliyat masraflarını hastanenin karşılamasını sağlayan Akaydın, operasyonun ardından adaşını arayarak tebrik etti. Erkek kardeşinin daha önce sünnet olduğunu ancak kendisinin bazı olumsuzluklar nedeniyle bu yaşa kadar beklediğini belirten Mustafa D., "Biraz acım var ancak korkulacak bir şey yokmuş. Ailemden başka kimsenin bilgisi yoktu. Mustafa Akaydın’a ve doktorlara teşekkür ederim" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Niyazi Umut Özdemir, "Sünnet işleminin en uygun zamanı genelde 2 yaş öncesi ve 7 yaş sonrasıdır. Ancak korku ya da çeşitli nedenlerden ötürü ilerleyen yaşlarda da gerçekleştirilebilir. Tıbbi açıdan bir sakıncası yoktur. Bu operasyon 20 dakika sürdü. Hastamızı birkaç saatlik istirahatın ardından taburcu edeceğiz" dedi.