Gündem 2. ve 3. dalga kapıda

2. ve 3. dalga kapıda

20.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son yılların en sıcak yazı olarak kayıtlara geçen temmuz ayında rekor kıran sıcaklar peş peşe geliyor. Türkiye geçtiğimiz hafta 40 dereceleri bulan sıcaklıkları henüz geride bırakmışken, yeni bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya kalacak. Bugünden itibaren etkili olmaya başlayan sıcaklar 4 gün boyunca kendini hissettirmeye devam edecek.

2. ve 3. dalga kapıda

Adana-Antalya İHA - CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bu sıcaklar bitmeyecek. Bu sene büyük ihtimalle Eylül 15’e kadar bu aşırı sıcaklar devam edecek gibi görünüyor. Periyodik olarak bir alçalacak, bir yükselecek” diye konuştu. İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde termometrelerin 37 dereceye kadar çıkacağını ifade eden Şen, pazartesi sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini söyledi. Sıcaklıkların Ege ve Akdeniz’de yüksek seyretmeye devam edeceğini belirten Şen, “O daha bitmeden ikinci dalga geliyor. Özellikle Muğla-Antalya civarında 40 dereceyi geçti” diye konuştu.

Haberin Devamı

8 derece yükselecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; halen batı ve güney bölgelerimizde etkili olan sıcak hava dalgasının, bugünden itibaren tüm yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerimizde ise mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor.

İstanbul’da bugün sıcak havanın 38, Ankara’da 35, İzmir’de 40, Adana’da 38, Antalya’da 40, Aydın’da 42, Çanakkale’de 40, Trabzon’da 32, Gaziantep’te 40, Diyarbakır’da 42 derece olması bekleniyor.

Ankara’da sıcaklık teyakkuzu

HANDE ATILGAN Ankara - Yurt genelinde batıdan gelen sıcak hava dalgası haftasonuna kadar etkisini hissettirecek. Durum başkentte de endişe yarattı. Ankaralılar, yeni sıcaklık rekorlarına gebe olan bu dalgaya, kentte yılın en sıcak mevsimi olan temmuz ayında yakalandı. Uzmanlar, özellikle emek yoğun çalışan sektörler için uyarı üstüne uyarı yapıyor. Başkentte sıcaklık rekoru, 27 Temmuz 2012’de 41 derece ile kırılmıştı. Ankara Valiliği yaptığı açıklama ile dün itibarıyla sıcaklıkların mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkarak 32 ila 36 derece aralığında seyredeceğini bildirdi.