Gündem 20 Ocak Hadi ipucu sorusu ve yanıtı: İnternetten yapılan alışverişlerde 3D sistemi hangisine yardımcı olur?

20 Ocak Hadi ipucu sorusu ve yanıtı: İnternetten yapılan alışverişlerde 3D sistemi hangisine yardımcı olur?

20.01.2020 - 15:51 | Son Güncellenme:

Hadi ipucu sorusu ve yanıtı belli oldu. 20 Ocak saat 20:30'da gerçekleştirilecek olan Hadi günün ikinci yarışmasında ipucu sorusu olarak İnternetten yapılan alışverişlerde 3D sistemi hangisine yardımcı olur? sorusu yarışmacılara verildi. Peki İnternetten yapılan alışverişlerde 3D sistemi hangisine yardımcı olur? İşte Hadi 20 Ocak ipucu sorusu ve yanıtı...

20 Ocak Hadi ipucu sorusu ve yanıtı: İnternetten yapılan alışverişlerde 3D sistemi hangisine yardımcı olur

Hadi ipucu sorusu ve yanıtı belli oldu. 20 Ocak saat 20:30'da gerçekleştirilecek olan Hadi ipucu sorusu olarak yarışmacılara İnternetten yapılan alışverişlerde 3D sistemi hangisine yardımcı olur? sorusu verildi. Her gün gerçekleştirilen yarışmalar ile canlı para ödülünün dağıtıldığı Hadi canlı bilgi yarışması 20:30 ipucu sorusu olarak verilen İnternetten yapılan alışverişlerde 3D sistemi hangisine yardımcı olur? oldu. İşte Hadi ipucu sorusu ve yanıtı;

Haberin Devamı

HADİ 20 OCAK İPUCU SORUSU: İnternetten yapılan alışverişlerde 3D sistemi hangisine yardımcı olur?

HADİ 20 OCAK İPUCU SORUSU YANITI: Güvenli ödeme

3-D GÜVENLİ ÖDEME NEDİR?

3-D Güvenli Ödeme, Internet'ten yapılan kredi ve banka kartı işlemleri için ek bir güvenlik katmanı olarak tasarlanmış XML tabanlı bir protokoldur. Arcot Systems (şimdiki adı CA Technologies) tarafından geliştirilip, ilk kez Visa tarafından Internet'ten yapılan ödemelerin güvenliğini arttırmak amacıyla Verified by Visa adıyla kullanımına başlandı . Protokol üzerindeki servisler Mastercard tarafından MasterCard SecureCode adıyla, JC International tarafından J/Secure adıyla kullanıldı.

3D Güvenli çevrimiçi ödemeler için bir kimlik doğrulama adımı ekler.

Haberin Devamı

Tanım ve Temel Özellikler

Bu protokolün temel konsepti çevrimiçi onaylama ile finansal onaylamanın birleştirilmesidir. Bu ilave güvenlik onayı 3 boyutlu model üzerine kurulmuştur: bu boyutlar:

Alıcı Boyutu (paranın ödendiği Banka ve Tüccar)

İhraç eden boyutu (kartı çıkaran banka)

Karşılıklı çalışabilirlik boyutu (3D güvenliği desteklemek için kredi, debit, ön ödemeli kart yapısının desteklenmesi ) bu ayrıca Internet, program yüklemeleri, ACS (Erişim serveri) ve diğer yazılım desteğini de içerir.