Gündem 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı yarın kalkıyor mu? Ne zaman kalkacak?

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı yarın kalkıyor mu? Ne zaman kalkacak?

26.04.2020 - 18:31 | Son Güncellenme:

Yarın 4 günlük sokağa çıkma yasağı 31 ilde sona eriyor. 20 yaş altı gençler uzun bir zamandır evlerinden çıkmazken yarın sokağa çıkma yasağının son bulması nedeniyle '20 yaş altı sokağa çıkma yasağı yarın kalkıyor mu? Ne zaman kalkacak?' soruları epey bir soruluyor.

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı yarın kalkıyor mu Ne zaman kalkacak

20 yaş sokağa çıkma yasağı yarın sona erecek mi? Binlerce genç bu soruya cevap arıyor. Yaklaşık bir adır evde olan binlece kişi yarın 31 ilde 4 günlük sokağa çıkma yasağının son erecek olmasıyla birlikte araştırma içerisinde... İşte detaylar...

Haberin Devamı

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ilgili yapılan bir açıklama henüz yok. Yasakların en erken 4 Mayıs'a kadar devam etmesi bekleniyor.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI NASIL ALINDI?

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Buna göre 20 yaş altındaki otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi tanısı konulmuş “Özel Gereksinimi” olan çocuk ve gençlerin enfeksiyon yayılımını engelleyecek uygun şartları yerine getirmek, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske kullanmak, el temizliği ve hijyene uymak koşulu ile ikametlerinden çıkmalarına, park ve bahçelerde dolaşmalarına aynı il sınırları içinde araçla seyahat etmelerine izin verilecek

Haberin Devamı

Bu çocuk ve gençlerin ebeveyn ya da bakıcılarının, muhakkak rahatsızlıklarını kanıtlayıcı rapor vb. belgeleri yanında bulundurması zorunlu olacakİçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında “Özel Gereksinimi” olan çocuk gençlerle ile ilgili istisnaları içeren ek genelge gönderdi. Genelgeye göre, 20 yaş altında, uzun süre kapalı ortamda kalmasının ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklarını olumsuz etkileyeceği, otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi tanısı konulmuş “Özel Gereksinimi” olan çocuk ve gençlerin ebeveyn veya bakıcıları refakatinde, rahatsızlıklarını kanıtlayıcı rapor vb. belgeleri yanında bulundurmak, enfeksiyon yayılımını engelleyecek uygun şartları yerine getirmek, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske kullanmak, el temizliği ve hijyene uymak koşulu ile ikametlerinden çıkmalarına, park ve bahçelerde dolaşmalarına aynı il sınırları içinde araçla seyahat etmelerine izin verilecek.İçişleri Bakanlığı valiliklere gönderdiği ek genelgede, koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve sosyal izolasyonu sağlamak adına bugüne kadar ilgili bakanlıklar, valilikler , kamu kurum ve kuruluşları tarafından birçok tedbirin alındığı ve uygulandığı belirtildi.Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatları doğrultusunda yayınlanan bir genelge ile 01.01.2000 tarihinden sonra doğan 20 yaş altındakilerin sokağa çıkmalarının, geçici olarak yasaklandığı hatırlatıldı.