Gündem 2017 ALES soruları ve cevapları açıklandı mı? (ALES İlkbahar Dönemi)

2017 ALES soruları ve cevapları açıklandı mı? (ALES İlkbahar Dönemi)

07.05.2017 - 07:46 | Son Güncellenme:

ALES İlkbahar Dönemi sınavı dün gerçekleşti. ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavlarının sonuçları heyecanla beklenirken soruların ve cevapların ne zaman yayınlanacağı da merak konusu. ALES sınav sonuçları 3 yıl geçerli olacak.

2017 ALES soruları ve cevapları açıklandı mı (ALES İlkbahar Dönemi)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 81 il merkezi ile Lefkoşa'da düzenlenen ALES ilkbahar dönemi, 7 Mayıs'ta saat 10.00'da başladı ve 180 dakika sürdü.

Haberin Devamı

Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların binalara alınma işlemi tamamlandı. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmadı.

Testin Sayısal-1 ve Sayısal-2 ile Sözel-1 ve Sözel-2 bölümlerinde adaylara 40'ar soru yöneltildi.

ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor.

Sınavdan alınan puanlar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren üç yıl geçerli olacak.

ALES SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Haberin Devamı

7 Mayıs Pazar günü ALES sınavına giren adaylar sonuçların ve soruların açıklanacağı tarihi merak ediyor. ÖSYM sınav takvimine göre ALES sınav sonuçları 8 Haziran 2017'de açıklanacak. ALES soruları ve cevaplarının ise sınavın ardından on beş gün içerisinde yayımlanması bekleniyor.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

ALES PUANI NASIL HESAPLANIR?

2017 ALES soruları ve cevapları açıklandı mı (ALES İlkbahar Dönemi)