Gündem 2019 bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta gerçekleştirilecek?

2019 bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta gerçekleştirilecek?

02.06.2019 - 00:00 | Son Güncellenme:

2019 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için heyecan dorukta. 2 Haziran Pazar (Bugün) gerçekleştirilecek sınav ile ilgili öğrenciler bursluluk sınavı saat kaçta sorusunun cevabını arıyor. Peki, merakla beklenen İOKBS Bursluluk sınavı saat kaçta başlayacak?

2019 bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta gerçekleştirilecek

Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30’da fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgelerinde belirtilen salona alınmak üzere hazır bulunacaktır.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Hazırlık sınıfı dahil olmak üzere 5. sınıftan 11. sınıfa kadar öğrencileri kapsayan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın 2 Haziran pazar günü tek oturum şeklinde 120 dakika süreceği aktarıldı.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İOKBS sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınava katılan öğrencilerin İOKBS puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre hesaplanacaktır.

Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır.

Haberin Devamı

Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

Her test için hesaplanan standart puanlar, katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

TESTLERİN AĞIRLIK KATSAYILARI

Türkçe/ Türk Dili ve Edebiyatı 3
2 Matematik 3
3 Fen Bilimleri 3
4 Sosyal Bilgiler/ Sosyal Bilimler 3

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ